lauantai 1. helmikuuta 2014

Tavarataivas

Uuden kodin myötä on tullut shoppailtua paljon... on "tarvinut" sitä sun tätä ja tota, mikä sopii uuteen kotiin paremmin ja parhaiten.. Vanhaa tavaraa on kertynyt laatikon pohjat täyteen, ja ne raahautuu mukana muutosta muuttoon.
Tavaramäärä on ahdistanut jo hyvän tovin...

Katsoimme jouluna televisiosta dokumentin Tavarataivas.

"Idea on kutkuttava: mitä tapahtuisi, jos pakkaisi kaiken irrallisen omaisuutensa varastoon vuodeksi ja aloittaisi tyhjästä. Tavaroita saisi hakea takaisin yhden päivässä eikä uutta saisi ostaa."

Dokumentti oli loistava, se helpotuksen tunne mikä dokumentista tuli kun Petri luopui kaikesta ylimääräisestä tavarasta, laittoi ne varastoon ja haki vain välttämättömimmät yksi kerrallaan... ja pärjäsi aivan hyvin, vaikka ei ollut jäätelökauhaa, miljoonaa kynttilänjalkaa, päänrapsutinta tai mitä lie kaikkea!
Olen miettinyt dokumenttia aina silloin tällöin, ja miettinyt miten kaikesta ylimääräisestä tavarasta pääsisi eroon ilman mitään näin radikaalia tempausta.

Törmäsin sattumalta facebookissa sivuun "tavara päivässä pois" ja tämä sopi meidänkin ajatusmaailmaan huomattavasti paremmin kuin kodin tyhjentäminen kerralla tyhjäksi ;) Katsotaan kuinka pitkälle me voitais tänävuonna päästä tässä projektissa...
Eli tavara päivässä pois nurkista. :) Ei muita sääntöjä näin alkuun.

Tarkoitus olisi laittaa rikkinäiset/kuluneet tavarat suoraan roskiin, ehkä paremmat tavarat myyntiin, ja osan voisi kasata laatikkoon ja antaa pois, kavereille, tuttaville, niitä enemmän tarvitseville, tai siten kerää koko vuoden pottia ja vie jouluna joulupataan :) Katsotaan miten tämä menee.

Voisin postailla aina joka kuun viimeinen päivä mitä on lähtenyt menemään :)

Tässä hieman viiveellä Tammikuussa lähteneet. (ps. läheiset ja rakkaat jotka blogia luette, jos tunnistatte listalta jotain antamaanne, pahoittelut, kenenkään mieltä ei ole tarkoitus tällä suursiivouksella pahoittaa, mutta turhasta tavarasta jota ei käytetä/mennyt rikki on nyt vain päästävä eroon. :)). Emme halua ullakostakaan mitään kaatopaikkaa, mistä tavarat lähtee jokatapauksessa 10-20 vuoden päästä :D saatikka raahata niitä enää eteenpäin jos joskus muuttaisimme....

Noniin, tässä ne Tammikuussa lähteneet:

1. -3. Puhkikuluneita ja resuisia t-paitoja 3kpl, roskiin.
4.-7. Johtosieppareita 4kpl, roskiin.
8. Kirja: Torey Hayden häkkipoika, myyntiin.
9. Kirja: Torey Hayden Toisten lapset , myyntiin
10. Digiboksi, myyntiin.
11. Auringonkuka valokuvakehykset vuodelta nakki, roskiin.
12. Kaareva lasinen valokuvakehys, rikki. Roskiin.
13. Suora lasinen valokuvakehys, naarmuinen. Roskiin.
14. Ikean kehykset, tippui, meni rikki. Roskiin.
15. Printti, meni rikki Ikean kehyksien tippuessa. Roskiin.
16.-20. Vanhoja kuluneita pyyhkeitä pois. Roskiin.
21. Rikkinäinen reppu. Roskiin.
22-24. pikkukehyksiä 3kpl. Annetaan pois.
25. Keramiikkapatsas, Tiimari. Annetaan pois.
26. Avaamaton dvd. Annetaan pois.
27.-31.1. Nippu kuivuneita / rikkinäisiä kyniä.


Helmikuun tavaroita jo aloiteltu.... ;)

Onko siellä ruudun toisella puolella muita, jotka kaipais samantyylistä suursiivousta kotiinsa? :)
Täällä on tarkoitus käydä joka huone, laatikko ja kaappi yksikerrallaan läpi ja alkaa karsimaan...6 kommenttia:

 1. Huippu idea!!! Hyvä te.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ollaan itsekin aika innoissaan tästä, jotenkin niin vapauttavaa hommaa... :)

   Poista
 2. Heippa,

  Kaikki vanhat pyyhkeet, lakanat, peitot yms. voi viedä esim. Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle. He tarvitsevat jatkuvasti löytöeläimille pyyhkeitä ja petejä. :)

  -Antsku- ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mie romahan!!

   Kerkesin heittää ne pyyhkeet jo pois, nyt mie romahan! ;)
   Kiitos vinkistä, pidän tämän jatkossa mielessä, koska pyyhkeitä on tuolla lisääkin odottelemassa "tarkastusta" ja lakanatkin tullaan käymään läpi yms. Kiitos siis hyvästä vinkistä!! :)

   Poista
 3. Oikein hyvä idea. Täälläkin voisi yrittää jotain samankaltaista. Totesimme muuton yhteydessä, että turhaa tavaraa löytyy aivan liikaa ja nyt kun muuttolaatikoita puretaan, niin yritämme olla laittamatta kaappeihin/käyttöullakolle kaikki mistä voisi jo luopua. Saa nähdä mitä niille tavaroille sitten käy, :)

  VastaaPoista
 4. Ehjää tavaraakin voi viedä kissakirpputorille. Se toimii Maunulassa, Helsingissä, osoitteessa Metsäpurontie 25, alepaa vastapäätä. Jos se ei ole auki, takapihalta löytyy ovi jolle voi jättää pussukat. Vein itse sinne tänään autokuormallisen kun muutan pienempään asuntoon. Pyyhkeet sun muut aluset vein Pakilan löytöeläintalolle.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...