lauantai 18. tammikuuta 2014

Paperiasiat kuntoon raksa-aikana - Kilpailukirjoitus

Saimme hiljattain kutsun taloon.com Raksaniksit blogikampanjaan/kilpailuun, jossa olisi tarkoitus kertoa joko rakentamisesta, remontoinnista tai sisustamisesta niin, että mukana olisi yksi tai useampi vinkki ajansäästämiseksi.

Aluksi kutsun saatuamme, mietittiin että onpas vaikea aihe, että mikä olisi ollut sellainen oivallinen idea meidän raksa-aikana mistä voisi vinkata...

Tämä tulikin sinänsä hauskan otolliseen aikaan, sillä tässä kuussa on tulee täyteen 1 kokonainen vuosi kun on asuttu meidän ihanassa kodissa :) 1.5 vuotta siitä kun alkoi fyysisesti tapahtumaan tontilla, ja kokonaiset 2 vuotta kun rattaat lähti pyörimään alunperinkään, eli tasan 2 vuotta sitten tammikuussa laitettiin vanha koti myyntiin että päästään käsiksi uuteen projektiin. Eli hauska aika pohtia raska-aikaa ja kaikkea.... :)

Meillä ei ajatuksena mitään maata mullistavaa kyllä ole, sillä ei raksa-aikana tehty mitään sen ihmeellisempää ajansäästöön liittyvää.. mutta jotain mokattiin kyllä... ;) Voisin jakaa sen asian, koska mokaamatta olisi säästynyt aikaa monet kerrat. ;)

Eli alusta asti kun rakennushommat käynnistyy, niin joka ikinen paperi jonka saat kouraan, niin talotehtaalta, tavaroiden tuojilta, kaupungilta, virastoista, mistä tahansa, mikä liittyy projektiisi.. Niin laita se talteen, hyvin.

Meille DT ohjeisti heti rakentajan käsikirjassa tms että pitäisi hankkia 12 kpl kansioita joihin tulisi mapittaa kaikki saamansa paperit tietyssä järjestyksessä, jotta ne olisi helppo sitten löytää ja pitää tallessa.

Ensimmäisiä papereita saataessamme, olimme juuri paketoineet edellisen asunnon aika pitkälti pakettiin ja muutossa lähtökuopissa, niin asia siirtyi ekan kerran, ajattelimme että puretaan kansioita sitten laatikosta kun muutamme uuteen asuntoomme.Kun oli kulunut pari viikkoa uudessa asunnossa ja papereita oli taas kertynyt pöydälle pino... tajusimme, että pakkasimme kaikki kansiot ja muovitaskut häkkikellariin tavaroihin joita ei ole tarkoitus käyttää koko raksa-aikana. No sitten ajatuksena, oli että ostetaan seuraavalla kauppareissulla uusia kansioita ja muovitaskuja...

Aika monta kauppareissua käytiin, ja silti paperi pino vain kasvoi nurkissa. Sentään pinoja oli vain yksi, mutta se alkoi olla jo aika iso. Osa papereista siirtyi myös miehen vanhempien autotalliin jemmaa, oli kätevämpää että se oli ihan työmaan vieressä eikä kilometrien päässä kotona. Nämäkin paperit ilman kansioita ja suojaa, ja lopulta oli jo aika sekaisin onko paperit siellä vai kotona jos jotain ei meinannut löytää.

Oli myös melkoisen noloa, kun vastaavamestari tuli käymään ja kysyi jotain papereita niin alkaa selaamaan sekavaa pinoa minuuttitolkulla, sen sijaan että olisi tiennyt suoraan missä kaivatut paperit sijaitsivat ;)Lopulta ostimme muutaman kansion ja ison kasan muovitaskuja, ja aloimme neuvottelemaan siitä, että miten paperit tulee järjestää..

Ne neuvottelut kestivät aika monta kuukautta.. Sillä seuraavaksi tajusimme että kansiot ja muovitaskut oli pakattu koskemattomina uusiin muuttolaatikoihin, ja seuraava määränpää olisikin jo uusi valmistunut kotimme.

Paperit lähti omassa laatikossa uuteen kotiin, ja saivat uuden paikan olla pinossa. Nyt jo useammassa sellaisessa.

Arki täyttyi kodinlaitosta, huonekalukaupoista, sisustamisesta.. ja kaikesta muusta paitsi paperityöstä.Kun tutuista pinoista haettiin jotain paperia, ehkä sadannen kerran, oli aika istua alas ja alkaa tekemään asialle jotain. Sitten se ensimmäinen askel tapahtui... Nimittäin papereiden lajitteleminen järjestyksessä.

Nyt ne on jotenkuten laitettu. Piirustukset ja lupaperit yhdessä, Dt:n paperit yhdessä, autotallin paperit yhdessä tms... Nyt sieltä löytää sen mitä etsii, suhteellisen nopeasti! ;)Eli aikaa, ja hermoja säästääksesi, laita kaikki paperit heti sitämukaan talteen kun niitä tulee ;)

Tämä oli yksi asia niistä mitä olisi pitänyt toteuttaa rakentamisaikana. Toinen mikä olisi pitänyt toteuttaa, on loppusiivouksen ostaminen joltain firmalta, olisi säästänyt aika monta tuntia ja hermoja sitäkin enemmän ;)

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://www.raksaniksit.fi kutsuttuna
Käykäähän kurkkaamassa vinkkejä ja äänestämässä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...