maanantai 6. tammikuuta 2014

Autotalli päivitys

Viimekerrasta onkin aikaa kun on tullut autotallista päiviteltyä, mutta onneksi jotain edistystäkin on ollut, vaikka vauhti nyt ei päätä huimaakkaan.

Lokakuussa oleellisin edistys oli että tuli laitettua lumiesteet kiinni.

Hämärän tullen lumiesteetkin tulivat valmiiksi

Lumiesteet oli siitä haastava että vastaavamestari sanoi ettei riitä että ne laittaa kiinni pellin alla meneviin ruoteisiin, vaan pitäisi saada kattotuoleihin kiinni, mutta koska autotallin katossa on aaltokuvio-peltiä, aallon pohjat eivät tietenkään aina sovi kattotuolien kanssa yksiin ja se tarkoitti että  piti jokaiseen kattotuoliin ruuvata klossi johon kiinnikkeet tulee. Niin ja pellin alle, ruoteen ja klossin väliin, piti vielä ujuttaa pieni laudanpätkä.

Hieman ärsyttävää näpertelyä, kun alkuun tuntui kovin turhalta kikkailulta, mutta lopulta kuitenkin oli tyytyväinen mieli kun lumiesteet tuli laitettua tukevasti kiinni, että jospa nää nyt pysyis ees muutaman talven tuolla katolla.

Marraskuussa vedettiin pari ethernet-kaapelia talosta tallille. Se nyt ei erityisen tärkeä välttämättä ollut, mutta tulipa laitettua kun se vielä tässä vaiheessa oli helppo sinne ujuttaa, myöhemmin sitä ei saisi yhtä helposti laitettua. Myös pienet kotikutoiset tuulenohjaimet laitettiin kattoon, kun sinne kerran villatkin tulee.
Vasemmalla ethernet syötöt, oikealla sähkö

Ethernet kaapelit sujahtaa katolle


Seuraavan kerran tallia ehti jatkamaan kunnolla vasta sitten joululomalla, mutta se osoittautuikin mainioksi ajaksi; monta päivää vapaata, plussakelit eikä luntakaan näy missään. Silloin päästiikin todenteolla sisäkaton kimppuun. Tervapaperi, ruoteet ja villat oli katossa uutenvuoteen mennessä, ja kipsilevytkin saatiin Loppiaiseen mennessä kattoon. Levyjen nostossa auttoi Raksakoneelta vuokrattu levyhissi.

Ensimmäiset laudat

Ensimmäiset villat

Levytys melkein jo valmis

Sähkörasiakin löysi paikkansa

Kun kattoon on saanut viimesetkin ruuvit paikalleen, pääseekin jo miettimään seinien laittoa :)
Ensimmäistä kertaa on olo että ehkä tää joskus valmistuu ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...