torstai 19. joulukuuta 2013

Jouluisia Lontoo tunnelmia

Nyt vihdoin ja viimein on ollut aikaa turista Lontoo juttuja...

Lontoon matka sujui oikein mallikkaasti.

Ainoa mitä tekisi eritavalla, olisi se, että olisi mennyt lennoilla jotka on molemmat finnairin. Nyt mentiin british airwaysilla ja tultiin takaisin finnairilla, niin täytyy kyllä sanoa, että finnairin lento oli huomattavasti parempi ja laadukkaampi, kaikin puolin. BA vielä onnistui säikäyttämäänkin kivasti laskeuduttaessa kun laskeutuminen ei onnistunut ekalla kerralla, vaan palattiinkin takaisin ilmaan… mutta pääsääntöisesti lennot meni ihan jees!


Meillä oli valmiiksi tilattu ladatut oyster cardit (molemmissa 30 puntaa), niin kentältä ulos päästessä oli nopeaa ja helppoa hypätä metroon ja lähteä hotellia kohti, jolla olikin erinomainen sijaintin Marble Archilla, eli ihan ostoskatu Oxford Streetin kupeessa ;)

Hotelli oli: The Marble arch by Mont calm.

Hotelli oli useammassa eri osassa, eri puolilla katua, ja me olimme varanneet huoneen siitä osasta jossa sai aamiaista samasta rakennuksesta.

Ulkoisesti, jos olisi pitänyt valita, olisi tullut valittua ehkä toinen osa, koska se oli huomattavasti houkuttelevamman näköinen ;)

Hotelli oli booking.comin mukaan 5-tähden hotelli. Itse henkilökohtaisesti en olisi sanonut hotellia 5 tähden hotelliksi, muutakuin sijainnin perusteella. Huone oli perussiisti, mutta aivan naurettavan pieni ollakseen kahden hengen huone, ja perus "pikkuvikainen" huone kuin monet muutkin hotellit; vähän huonosti sulkeutuva ikkuna, wc paperiteline huonosti asennettu jonka seurauksena wc paperit jatkuvasti lattialla yms. Aamiainen oli myös aika köyhä, eikä vastannut hienon hotellin aamiaistasoa, mutta sai siellä vatsan täyteen :) Mutta hotelli oli perussiisti, kyllä siellä sen pari päivää oli, mutta tähtiluokitusta ei kyllä vastannut, ja niillä hinnoilla en usko, että mentäisiin toista kertaa.

Mutta sitten hotellin ulkopuolelle...

Joulutungos Lontoossa oli kyllä suurin tungos mitä itse olen reissuilla joutunut kohtaamaan. Vaikka kesäisinkin Lontoo on täynnä turisteista niin nyt tungos oli silti jotain ihan uskomatonta. Aika monta metroa meni mm. ohi kun sisään ei vaan mahtunut. Sitten kun mahtui niin kiinni ei tarvinnut pitää ollenkaan kun ihmismassa piti pystyssä. (Tuntui myös vilkkaita käsiä kropalla ja laukulla, eli tungoksessa saa olla varovainen taskuvarkaiden suhteen!)

Ensimmäisenä törmättiin Selfrigde tavaratalon näyteikkunoihin, ja niihin tutustuminen vei kyllä oman aikansa. Jokaiseen ikkunaan oli jaksettu kyllä suunnitella tarkkaan omanlainen koristelu, ja niitä jaksoi kierrellä ja katsella!  :) (tässä kuvia vain murto-osasta).

Ehdottomasti paras, ja antoisin joulumaailma oli kuitenkin John Lewisin tavaratalossa. Menimme sinne enemmänkin sattumalta ja joulumaailma oli erittäin iloinen yllätys. Hyllytolkulla kuusenkoristeita, valoja, herkkuja, leluja… ja kaikki ihanaan joulutunnelmaan kiedottuna.
Lisäksi tavaratalossa oli karhun + pupun luola jota piti mennä kurkistamaan... ;) Onko tämä karhu ja pupu tuttu teille? Vinkkailen tästä söpöydestä lisää myöhemmin.... ;)


Käytiin myös Debenhams tavaratalon joulumaailmassa, mutta ei sekään vertänyt vertoja John Lewisille. ;)

Kaikkein suurin pettymys oli, ihme ja kumma, Harrods. Jotenkin odotti että siellä olisi yltäkylläinen joulumaa ihanilla hilitingeleillä ja koristuksilla, mutta ja pöh, ainoat mitenkään jouluun viittaavat koristeet oli joulupallot/sukat joissa kaikissa luki HARRODS, eli ei mitään ei-harrods koristeita saatavilla, ja muutenkin oli jotenkin tosi kylmäksi jättävä kokemus.
Lastenosastolla olisi ollut Christmas Grotto, mutta ei me sinne leluja menty ostamaan ;)….

Ostoslistalla oli toiveissa joulukoristeet, jouluisia koristetyynyliinoja, soiva lumiukkolelu + vaatteita isot kasat ;)

Joulukoristeita sain muutamia haalittua Debenhamsilta, mutta valikoima oli aika huono kaikkialla... En ehkä tiennyt minne mennä. Koristetyynyliinojakaan ei oikein löytynyt, tyynyjä kyllä kauniilla päälisillä mutta en halunnut ostaa kokonaista tyynyjä koska laukun tila on rajallinen. :(
Lumiukkolelu löytyi ja monenmoisia herkkuja kylkiäisenä, ja vaatteita todellakin iso kasa….! Joten erittäin onnistunut reissu oli kyllä sen puoleen sitten kuitenkin! ;)

Monet lontoo matkailijat varottelee, että elkää vaan syökö oxford streetillä tai sen läheisyydessä, on liian kallista ja laatu huonoa, vaan lähtekää kauemmas syömään, kunnollisiin paikkoihin. Me ei näin lyhyellä reissulla lähdetty vaeltamaan erityisesti ruokapaikkojen perässä, joten päädyttiin yhtenä päivänä syömään oxford streetin läheisyyteen, sellaiseen paikkaan kuin Ponti's. Italian kitchen.
Ja voin kyllä suositella erittäin erittäin lämpimästi.
Hyvä palvelu, kiva tunnelma, ja tärkeimpänä; hyvä ruoka. Ja oli lähellä oxford streetiä, eli ei vaeltamista.Shoppailureissun  ja ruokailun pääteeksi käytiin katsastamassa musikaali Wicked. Hieno show, ei voi muuta sanoa. Suosittelemme :)Tässä vielä loppuun hieman Joulu Lontoo valotunnelmaa... Palataan Winter wonderlandiin vaikka huomenna... :)


Tunnelmallista iltaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...