sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sokkelin maalaus ja kivetys valmis

Tässä lähtötilanne....
Sokkelin maalaus aloteltiin tuossa heinäkuun alussa, ja siihen heti perään aloteltiin sokkelin kivipinnoitteen tekeminen, mutta se jäi reissujen takia kesken, ja sitten ilmat ei oo olleetkaan puolellamme kovin hyvin x(

Pieni ihmetys tosin iski kun avattiin sokkelin pohjamaalin purkki... Olihan aika erikoisen värinen maali... Oltiin siis katsottu K-raudassa Meteoriitti kivipinnoite maalia (Yki Aitokivi), ja se oli sellainen vaaleanharmaa jossa kivipinta, eli hieman värieroja toki siellä täällä, mutta harmaa se kyllä se oli.
Nyt purkissa oleva pohja väri olikin vaaleanruskea, ja kun menimme kaikenvaralta nettiin katsomaan meteoriittia vielä niin ei se ihan samanvärinen ollut kuin se K-raudan esitepalanen... enemmän beigemäinen kivipinnoite...

Noh, maalattiin kuitenkin sokkeli nyt koska mitäs tässä  nyt enää tekee kun maalitkin on jo hankittu :)

Maalaaminen oli tosi helppoa, maali vain liukui sokkelin pinnalla, ensimmäinen kierros oli valmis 3h:ssa yhden ihmisen tekemänä :)

Jos löytyy vanhaa räsymattoa tai muuta pehmeää, suosittelen ottamaan peffan/polvien alle kun maalailee, muuten pienen kivensirun päällä on aika kivuliasta olla. nimim. polvet rikki.

Pohjamaalin väri...

Kun maalaus oli valmis, ja ehdittiin, niin aloitettiin pohjamaalin päälle laittamaan kevyt kivipinnoite. Joka ensin levitettiin lastalla sokkelliin, ja sitten hierrettiin tasaiseksi. Sateisilla ilmoilla ei tätä tehty, koska ohjeissa luki että kosteus pitää olla alle 80% niin ei oikein oltu varmoja miten pinnoite käyttäytyy jos rankkasateellakin sitä levittelee... :D 

Kivipinnoite aloitettu laittamaan...Lopputulos on yllättävän kiva, kivipinta tuo kivaa eloa pintaan ja peittää pieniä epätasaisuuksia kuten sokkelimuotin saumoja kivasti. Väriin ollaan myös oikein tyytyväisä. Pinnan laittaminen oli simppeliä, joskin aikaavievää, mutta urakan suuruudesta huolimatta ollaan oikein tyytyväisiä ja suositellaan tätä kyllä! :)

... Ja vaikka tosiaan aluksi ihmeteltiin pohjaväriä ja epäiltiin, että tuliko nyt oikeat värit ja kaikki, niin taisi tulla, koska lopputuloksena väri vastaa sitä mitä ajateltiinkin! :)

Seuraavaksi olisi tarkoitus jatkaa autotallin tekemistä sisältä, siinä vielä riittää jonkun verran puurtamista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...