perjantai 2. elokuuta 2013

Matkailua Pärnussa...

Meidän kesäloman kakkos osion starttasi asuntomessujen jälkeen Virosta. Ystäväperheen kanssa otettiin autot mukaan, ja matkustettiin laivalla Tallinnaan josta ajeltiin sitten Pärnuuseen.Laivareissu auton kanssa oli kyllä helppo, odotteluahan siinä vain kertyy aikapaljon. Laivalla meillä oli buffetti, joten matkat sujui joutuisasti.

Vinkki: jos matkustat Viking Line XPRS:llä, osta buffettiin kattaus I. Sillä kattaus I, syöjillä on buffetissa aikaa syödä 1h 15min, mutta kattaus II syöjillä, vain 45min. Buffetti sis. alkuruokat, pääruoan, jäkiruoan ja juomat. Jonot on pitkät.
Meillä oli menomatkalla kattaus II, ja kiire tuli. Harmitti kun piti hotkia. :(

Kelit reissuun olivat mahtavat, aurinko jaksoi helottaa pilvettömältä taivaalta suurimman osan ajasta.
Ajelu Pärnuuseen oli helppo, kun katsottiin etukäteen kartasta mihin päin mennä niin kylttien avulla selvisi helposti perille. Ainoat harmittavat tekivät liikenteessä oli muutamat suomalaisautoilijat, joilla ei ollut minkäänlaisia ajotapoja.
Majoittuminen meillä tapahtui n. 10min ajomatkan päässä Pärnun keskustasta, metsäisellä alueella, Villa Adropoffissa. Alueella oli vanhoja hylättyjä rakennuksia (entisiä majoituksia...?), rivitaloja ja päärakennus asumuksineen, leikkipaikka ja oma ranta.
Alue oli erittäin potentiaalinen hieman syrjäiseen mutta viihtyisään majoittumiseen Pärnussa omalla rannalla, mutta sanotaanko näin että kun vuokrasimme  "- Neljän hengen huoneistoja (2 mh, oh, parvi, minikeittiö, sauna, suihku ja wc) uusissa rivitaloissa. Mahdollisuus lisävuoteisiin." Odotimme kuvien perusteella perussiistiä asumusta, joskin vanhahtavalla sisustuksella, mutta saimmekin jotain aivan muuta... En majoittuisi kyseiseen kohteeseen valitettavasti uudelleen.
Asiaan... Pärnu oli kaunis kaupunki, tunnelmallinen, jossa riitti kierreltävää ja katseltavaa.
Vinkki: Jos olet eka kertaa Pärnussa, hyppää kaupunkijunan kyytiin (aikuiset 3e, perhe 7e sis. 2 aikuista ja 2 lasta.), näet Pärnun kokonaisuudessaan, hahmotat välimatkat ja näet kaikenlaisen tarjonnan. Lähtee tasatunnein, kannattaa mennä vähintään 15min aikaisemmin paikalle, istumapaikan saamiseksi. On suosittu. Lisätietoa saa Pärnun turisti infosta. :)


Keskustan lisäksi erityisen ihastuksen meiltä sai ranta-alue. Mielettömän hienot leikkipaikat lapsille aivan rannan tuntumassa, ja lisämaksusta kaikenlaista pientä lisäpuuhaa monen ikäiselle; pomppulinnaa, erilaisia polkuautoja, sähköpyöriä, segwayta...
Ranta oli siisti ja turvallisen oloinen, vesi kirkasta ja lämmintä.

Rannalla oli myös kiva valikoima pikkuputiikkeja josta sai rantasandaaleja, vaatteita, uima-asusteita yms. Lisäksi löytyi ruoka- ja juomapaikkoja. Oikein viihtyisä paikka. :) Siellä kyllä olisi viettänyt useammankin päivän oikein mielellään.Ainoa miinus oli, että kunnollisia ravintoloita rannan läheisyydessä ei oikein ollut, joten siihen ainoaan paikkaan, oli aivan tolkuton jono ja ruokien saamisessakin kesti kauan. Mutta hyvää oli. :)


Pärnussa on muuten kyllä ravintoloita ja monenmoisia syöttölöitä pitkin jokapaikkaan, ja kahviloitakin on moneen makuun. Suosittellaan kiertelemään ja katselemaan listoja, varmasti löytyy paikka jossa on jokaiselle jotakin! :)

Pärnussa oli tunnelmallisien pikkuliikkeiden lisäksi myös muutama isompi kauppakeskus, joissa oli ihan kohtuullinen kauppavalikoima ja shoppailumahdollisuudet. Jos shoppailu kiinnostaa, kannattaa ne käydä kurkkaamassa! :)

Hyvä perusruokavalikoima kaikkine tarvikkeineen löytyy Maksi Marketista, jossa tuli vierailtua kun meillä on tosiaan asunto, jossa söimme aamu-ja iltapalat niin oma tarvikkeita tarvitsi :)Kun ihana aurinkoinen loma oli ohi Pärnussa, suuntasimme matkamme Tallinnaan....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...