lauantai 3. elokuuta 2013

..ja Tallinnassa.

... Ajo matka Pärnusta Tallinnaan sujui hyvin, paremmin kuin meno matka, oli rauhallisempi liikenne ja pujottelimme pikkuteitä hotellillemme, niin ei tarvinnut mennä edes keskustan ruuhkiin... :)

Tallinnassa meillä oli pari yötä varattuna hotelliin Rocca al Mare. Joka nimensä mukaisesti sijaitsi 5min kävelymatkan päässä Rocca al mare kauppakeskuksesta. Hotelli oli kivalla paikalla vesistön äärellä, ja oli perussiisti :)

Meidän Tallinnan reissuun oli suunnieltu shoppailua ja eläinatarha vierailu, ja tähän tarkoitukseen hotelli oli enemmän kuin hyvällä paikalla. Tosiaan 5min kävelyllä olimme Rocca al maren kauppakeskuksessa ja siellä riitti kyllä kierreltävää ja ostettavaakin ;)Ruokapaikkojakin oli riittävästi, että jokaiselle löytyi kyllä syötävää ja useampi paikka kerettiinkin testata siellä olon aikana. Ainoa jota ei palvelun puolesta voi suositella oli Da Vindci.
Lisäksi kauppakeskuksen edestä meni busseja Kristiine keskukseen, jossa oli lisää shoppailtavaa... :) Me tosin taitoimme matkan autolla, koska bussit meni turhan harvakseltaan.Tallinnan eläintarha sijaitsee Rocca al mare kauppakeskuksesta tien toisella puolella, eli hotellilta katsottuna tosi lähellä, reilu 5min kävelymatka portille. Sillä puolen eläintarhaa olevat parkkipaikatkin ovat ilmaisia (mutta täyttyvät nopeasti.).Eläintarha oli mielenkiintoinen kokemus. Osittain eläintarha oli melko ankea ja huonossa kunnossa, mutta osittain se loisti kauniilla isuttuksillaan ja kävelysilloillaan, jotka peittosivat reilusti jopa Korkeasaaren eläintarhan tunnelman. Toivottavasti meidänkin käynti rikastutti eläintarhan kassaa, jotta saavat paikat kuntoon kaikilta osa-alueilta ajan kanssa.Vinkki: Alueella on "lasteneläintarha" jossa pääsee syöttämään ja silittämään maatilaneläimiä.

Oma suosikit eläintarhasta oli Norsut ja Jääkarhut. Koska meidän perheessä niitä ei oltu ennen livenä nähty :)
Viimeisenä päivänä ennen laivaan nousua piipahdettiin vielä Tallinnan keskustassa tsekkaamassa ostosaukio (Bershka, Springfield.. yms.!), ja pitihän sitä Rimistä hakea tuliaisherkkuja ja juomia. ;)

Laivan buffetti, I kattaus ;) Toimi paremmin paluumatkalla ja kaikille jäi parempi mieli siitä. Ville Viikinki viihdytti lapsia ja aikuisia, ja tax freessä tuli tehtyä pieniä tarjoushankintoja.

Satama alueelta ulospääsy oli huomattavasti hitaampaa ja vaivalloisempaa Katajanokalla kuin eri laivayhtiöllä Ruoholahdessa, mutta onneksi ei ollut tulenpalavahoppu vaikka hieman väsyttikin ja oli kiva päästä kotiin levähtämään...päiväksi, ennen seuraavaa reissu kohdetta... ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...