maanantai 29. heinäkuuta 2013

Lattia narisee

Viimeisen lomaviikon (kotona) starttasi aikainen herätys kun oltiin sovittu että DT:ltä tulee joku katsomaan meidän laminaattia keittiössä, joka pitää hemmetinmoista narinaa.

Narisi hieman jo tammikuussa kun kotiin muutettiin, luultiin alkuun että etsii vaan paikkaansa mutta nytkun narina on kestänyt jo sen puolisen vuotta ja on jopa pahentunut paikoitellen, niin pyydettiin dt:tä tulemaan katsomaan onko lattia asennettu varmasti oikein.

Reipas kaveri dt:ltä saapui aamulla ja ryhtyi tuumasta toimeen tutkimaan, steppailtiin laminaatin päällä ja kuunneltiin narinakohtia ja sitten irroteltiinkin jo lattialistoja...

Lattiasta ja sen asennuksesta ei löytynyt suoraa nyt vikaa, ei kuulemma ole epätasainen pohja, eikä ole liian lähellä seinääkään... Asia jäi vielä vähän auki, DT lupasi palata asiaan. Sitä odotellessa sitten. Toivotaan, että jotain keksisivät, koska narina ei ole mitään ihan pientä, vaan äänekästä ja oikeasti häiritsevää.

Lattiahan oli Upofloorin 557 Titanium oak.

Onko kenelläkään muulla ollut samaa ongelmaa? Ja miten siitä on päästy?13 kommenttia:

 1. Oman kokemuksen mukaan laminaatti narisee aina jonkun verran. Siksipä en voi sitä sietää, seuraavaksi laitan betonilattian tai parketin! Narina on raivostuttavaa, eli tsemppiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja kommentista :)
   Meille tämä oli yllätys, koska edellisten asuntojemme laminaatit eivät ole narisseet, tai korkeintaan yhdestä kohdasta kun sattuu hassusti astumaan, mutta täällä narisee koko keittiö hullunlailla, ihan sama mihin astuu... tosi tylsää. Ehkä meillekin seuraavaksi jokin muu lattia sitten ;)

   Poista
  2. Puutalossa on AINA jotain narinaa, varsinkin laminaatin kanssa. Vaikka olisi asennettu oikein, voi joku asennettu pätkä olla liian iso juuri teidän talolle. Talothan ovat kuitenkin yksilöitä. Meillä narisee kesäisin laminaatti, ei talvisin. :)

   Poista
  3. Ei meitä pieni narina ja paukkuminen haittaakaan, sitä on pitkin taloa. Tuo keittiön narina on vain tosi voimakasta ja kuuluu läpi talon erittäin selvästi, niin ehkä se vähän ihmetyttää? Varsinkin kun muissa huoneissa ei kyseistä ongelmaa ole... mutta eiköhän tätä vielä katsella ja selvitellä tulevassa vuositarkastuksessa :)

   Poista
 2. Meillä on joulukuussa valmistunut DT ja Upofloorin laminaatti myös, 619 white oiled oak. Pitää todella raivostuttavaa narinaa k a u t t a a l t a a n, varsinkin isolla alueella olohuoneessa. Pitänee olla yhteydessä Dt:n, meillä oli asennusvaiheessa osassa laminaattia jotain ongelmaa ponteissa ja jouduttiin tilaamaan laminaattia lisää, joten tuleepahan vaan mieleeni, että onko sittenkin laitettu viallista laminaattia lattiaan.. Edellisissä asunnoissamme on ollut laminaattilattiat eikä kyllä mikään ole aiemmin tällä lailla narissut vaikka jotain pientä ääntä laminaatista aina kuuluukin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin aikaisemmissa kodeissa ollut laminaatit, ja ei tosiaan ole ollut ongelmaa niin kyllä raivostuttaa kun koko keittiö narisee ja maksettu kalliista lattiasta... mies, joka dtltä kävi, mietti kans että johtuisko narina kun alue on niin iso, mutta kai ammattilainen olis voinut varoittaa ennen asennusta ja ehdotella vaihtoehtoisia ratkaisuja? hmm. No odotellaan edelleen dt:n yhteydenottoa. :)

   Poista
 3. Hei,

  Täällä on lisää laminaatin narinasta ja suoranaisesta paukkeesta kärsiviä. Upofloor Magnitudea on. Asennettu kesällä 2012. Viime keväänä jossain huhti-toukokuun vaihteessa alkoi meidän laminaatti pitämään pauketta ja narinaa. Tästä olemme myyjälle ilmoittaneet ja he tulivatkin paikanpäälle katsomaan.

  Ensimmäiseksi pyydettiin poistamaan kaikki tarrakiinniteiset liikuntasaumalistat. Tällä ei ollut mitään vaikutusta. Kesällä asunnon ilmakosteus on ollut 40-60%, eli juuri sillä välillä kun se pitäisikin olla.
  Ja se pauke on ihan törkeää. Ei mitään pientä. Kun ilmankosteus laskee alle 40% niin pauke vähenee. Viime talvena ei paukkunut yhtään.
  Muutimme syyskuussa 2012 tähän uuteen taloomme.

  No, myyjäliike ei suostu myöntämään, että ko. laminatissa olisi koskaan kenellekään ollut vikaa. Eilen, meiltä poistettiin yhdestä huoneesta laminaatti ja tarkastettiin pohja. Tasaisuus ja muut asiat olivat kunnossa, vaikka siitä yrittivät hakea vikaa. Samalla mitattiin kosteutta kosteudenosoitimilla, eli pinnasta. Toisten mittarit näyttivät liiallista kosteutta, toisen mittarit eivät. Siispä tänään tuli paikallisesti kuivausliikeestä miehet paikalle ja lämpökuvasit ja porasivat mitta-antureille reiät betoniin. Odotetaan muutama päivä ja mitataaan RH-kosteus. Jos on yli 85% niin sitten ei varmaan voi mitään. Nyt odotetaan ensi viikon mittausta.

  MUTTA,
  kun siellä on nimenomaa alla se Tuplex-muovi kosteudeneristämiseen, niin se pitää mahdollisen kosteuden sen alla piilossa. Mittasimme laminaatin ja muovin välistä, että siellä oli kosteus 49%.

  Lisäksi viime vuonna kun rakentajat tätä rakensi, niin laminaatti loppui kesken ja sitä tilattiin lisää yhteen makkariin. Ja nimenomaan tässä huoneessa johon tilattiin lisää, ei ole natinan kanssa mitään ongelmia. Se onkin eri erästä.
  Se myös tuntuu jalan alla ihan erilaiselta. Paljon kovempi kuin tämä muualla paukkuva laminaatti. Kaikki sanovat, jotka ovat kävelleet meillä, että tämä on ihan pehmeä oloista missä natisee. Kovuusluokkakin on 32.

  Erikoista on myös se, että sivupontit paukkuvat, ei päätypontit.

  Tällä paukkumisella ja natinalla on ihan suora yhteys tosiaan ulkolämpötilaan ja ja kosteuteen. Väitän, että kyse on nimenomaan laatuviasta huonekosteuden suhteen, eli laminaatti imee sitä itseensä liikaa, vaikka kaikki ilmanvaihdot yms. on asunnossa viimeisen päälle kunnossa.

  Kommentteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hei Ari!

   Kuulostaapa (heh) ikävältä :/
   Meillä ei onneksi ihan sentään pauku, kun narinakin on jo pelkästään rasittavaa.
   Ei olla kovin tarkkaa kirjaa pidetty ilmankosteuden ja narinan suhteesta, mutta tuossa keittiössä tuo tuntuisi kuitenkin olevan aavistuksen pehmeämpi ja ehkä vähän vaihtelee päivästä rippuen. Muissa huoneissa ei varsinaisesti oo ollut ongelmia, ainakaan häiriöksi saakka. Epäilinkin että onko nimenomaan siitä että on iso tila kyseessä.

   Kun Upofloorin tyyppi oli tarkastamassa lattia, yritin kovasti udella että mitä mieltä hän on, onko vika asennuksessa vai tavarassa, mutta antoi kovin ympäripyöreitä vastauksia että se voi olla yhtäaikaa 30% asennusta, 30% tavarasta ja loput tuuria. En tiedä mitä hän raporttiin lopulta kirjoitti, eikä siitä ole sen koommin kuullut mitään. Ainakin hän huomasi yhdestä kohtaa että lattia ottaa seinään kiinni, mutta ei ehkä kuitenkaan niin että se selittäisi koko ongelmaa.

   En nyt sitten tiedä mitä tapahtuu, mitään ei ole vielä kuulunut, eikä sille käsittääkseni ihan hirveästi mahda mitään, muutakun sitten vaihtaa koko latita, joka mielestäni tuntuisi tosi ikävältä, kun on ehtinyt jo ihan asettua kodiksi :/

   Poista
 4. Moi!

  Meillä on samanlainen ongelma, meidän DT:n valmistamassa talossa nariseva laminaattilattia. Meillä narisee lähes koko talossa, ihan sama missä kävelee, alkuun ajateltiin että ehkä asettuu ajan mittaan mutta nyt vuoden verran jo narissut eikä ole merkitystä onko kesä vai talvi. Ollaan juuri alkamassa selvittää olisko asialle mitään tehtävissä, vaikka kyseessä on puutalo narinaa ei pitäsi olla sen enempää kuin kivitalossa kun lattia on betonilaatan päällä. Ihan mielenkiinnosta kyselisin oletteko saanneet mitään ratkaisua/korjausta omaan narisevaan lattiaan? Meillä on Upofloor magnitude laminaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi.
   Ei hemmetti, ollaan saatu useampiakin viestejä että muillakin narisee samat lattiat...
   ja meilläkin on itseasiassa narina levinnyt viimesen parin kk aikana lähes koko taloon ja pahentunut huomattavasti! :(
   Ei olla saatu vieläkään selvyyttä asiaa, tarkoitus lähettää tällä viikolla dt:lle taas postia, että mitä ihmettä!!
   Jos tekin saatte jostain vastauksia, oltaisiin erittäin kiitollisia jos jaksatte tulla niistä kertomaan... :) Mekin kerrotaan täällä kyllä heti kun alkaa selviämään! :)

   Poista
  2. Pahoittelut vähän hitaahkosta vastauksesta! Mutta, meillä oli tänä syksynä takuutarkastus ja korjauksia on tehty pitkin syksyä. Yhtenä niistä tämä nariseva laminaatti, ratkaisuna tähän ongelmaan timpuri kävi mattoveitsellä laminaatin pitkittäisiä saumoja läpi ja poisti väliin jäänyttä "roskaa/pölyä" ja tämä näyttää auttaneen. Narinat aika pitkälle poistuivat, tai ei ole ainakaan olleenkaan enään niin häiritsevä. Näin meillä, toivottavasti narinat pysyy poissa!

   Poista
 5. Hei kaikki! Nyt on jo näistä keskusteluista aikaa, mutta kyselisin onko narinat loppuneet mitä on tehty.
  Meillä Dt: n talo vuodelta 2012 ja taitaa samaa magnitude laminaattia olla. Maksettiin lisähintaa että saatiin parempi lattia. Karmeaa natinaa/pauketta meilläkin. Todella häiritsevää! Sen kuulee aamulla kun toinen herää aikasemmin ja poika herää isän ääniin kun jo uni kevyttä. Raivostuttavaa!
  Ei olla vielä oltu yhteydessä mihinkään.

  Kuulisin mielelläni mikä teillä on nyt tilanne?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...