perjantai 21. kesäkuuta 2013

Sälekaihdin pohdintaa...

Kuinka moni teistä on tykännyt näistä uusista "sälekaihdin"- napeista? Joissa siis sälekaihtimien naru menee ikkunakarmin sisällä, tulee tuollaiseen nuppiin josta sälekiahdinta säädellään...

Meillä on kaikissa entisissä kodeissa ollut ihan tavalliset vanhan aikaiset sälekaihdin kepit joista sälekaihtimia käännellään ja se oma nartsa sitten joka kieputetaan tapin ympärille.

Onhan nämä uudet tosi modernin näköiset ja vähä eleiset, kun ei roiku kaikenmaailman keppeja ikkunakarmeissa eikä ole erillisia tappeja narua varten... mutta ei nämäkään kyllä mitenkään erikoisen helppoja ole ollut. Narua ei pysty käsittelemää yhdellä kädellä koska sitä ei kieputeta mihinkään, vaan se pitää vetää kireälle ja nuppi pitää asettaa karmin koloon, ja se ei kyllä ainakaan allekirjoittaneella ole onnistunut ilman kahta kättä.
Miksi sälekaihdin pitäisi saada laitettua yhdellä kädellä? No ei kai miksikään, mutta jos olis tarvis... :)

Välillä nuppi on myös hankala saada koloonsa kunnolla, ja silloin sälekaihtimet saattavat rämähtää alas.
Lenkkinä roikkuva sälekaihdin naru on myös houkutellut kovasti lapsivieraitamme, sillä esim. olohuonen ikkunamme ovat niin alhaalla että narut ovat enemmän kuin helposti yletettävissä. Narut on ok:n näköiset noinkin, mutta voisihan se olla kiva, kun niiden korkeuden voisi itse säädellä. :)

Mutta siis, eihän näissä mitään vikaan ole :)

Mutta olis kiva kuulla mitä muut on tykänneet? :)
6 kommenttia:

 1. Meillä on kyllä tykätty, mutta näyttäisi kuvista että meillä on joku eri merkki kaihtimissa. Meillä tosiaan tuli tuon narusysteemin lisäksi sellainen nupikka jonka saa halutessaan kiinnittää karmiin ja kieputtaa narun siihen. Ei ole se perinteinen nupikka vaan hieman sirompi pyöreä. Niitä varmman sais ostettua erikseenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, vois googletella noita nupikoita, kiinnostaisi ainakin tietää millaset kyseessä... :)

   Poista
  2. Meidän kaihtimien merkki on Solar, sillä voisi löytyä ja voisinpa koittaa muistaa ottaa kuvan tuosta nupikasta ja lähettää s.postilla.

   Poista
  3. Hei, se olisi hienoa Kiitos! Sillä asia kiinnostaa kyllä! :)

   Poista
 2. Meillä taitaa olla juuri samanmoiset kaihtimet ja kokemuksetkin ovat samansuuntaisia. Meillä on lisäksi ilmennyt seuraavaa parissa kaihtimessa: kaihtimet jotenkin löystyvät eli niitä ei saa nupista kääntämällä enää liikuteltua auki ja kiinni, nuppi vaan "klonksuu". Mies on toistaiseksi onnistunut korjaamaan ne itse toimintakuntoon. Reklamaation paikka kyllä tässä olisi. -Riikuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, pitääpä pitää silmällä noita meidän, toivottavasti ei ala klonksumaan, ikävää tommonen :( En tiedä osattaisko itse korjata.
   Mutta kiva tietää että näinkin voi käydä, Kiitos vinkistä! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...