torstai 27. kesäkuuta 2013

Mayday mayday... ampiais ongelma!

Saimme huolestuttavaa palautetta meidän talomaalareilta, nimittäin, meidän molempien talon päädyissä vahtii vihaisia ampiaisia jotka ovat toistuvasti pistäneet maalareita. Eli tämän perusteella meillä on syytä epäillä, että tuuletusaukkojen kautta olisi tehty pesiä kattorakenteisiin, tai ainakin aloitettu tekemään koska ampiaiset ovat puolutuskannalla.

Uudis omakotitalo asukkaat, ovat ihan ulalla, what to do?
Pitäisikö päädyt myrkyttää / savuttaa? JA aukot suojata verkolla, koko talo ympäri?
Onko kukaan teistä verkottanut tuuletusaukkoja? Miten? Mistä verkkoa?

Oletteko verkottaneet talon alaosaan sokkelin-verhouksen väliin jäänyttä aukkoa? Ettei sinne pesy myyriä tms ?

Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan, emme halua että taloon pääsee pesimään mitä isoa yhdyskuntaa, vaan haluamme heti puuttua tilanteeseen! :)

Ampparikokemuksia yms. muutenkin saa jakaa! Mihin teillä on ampiaisia pesinyt, ja mitä sitten on tapahtunut? Ehkä osaamme varautua myös asioihin joita emme ole ajatelleet etukäteen ;)

Tämäkin olisi ollut niitä juttuja, että olisin ihan mielellään maksanut dt:lle jokusen kympin ylimäärästä, jos olisivat asentaneet verkot rakentamis vaiheessa, ettei tarvis nyt alkaa taiteilemaan.. Jännä nähdä miten pääsee edes korkeimmalle kohtaan harjasta mitään laittamaan...
5 kommenttia:

 1. Meillä ainakin ampiaisongelma katosi, kun saatiin talo maalattua kokonaan. Viihtyvät maalaamattomassa puussa. Meillä oli myös pesä kaikkein korkeimmassa kohdassa ja maalaaminen oli melko haasteellista ;) Maalattiin vaikeinta kohtaa iltasella, kun ampiaiset eivät niin liiku. Verkottaminen taitaa olla melko mahdottomuus, kun menevät niin pienistä raoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vastauksesta! Pitääpä seurailla tilannetta nytkun päädyt alkavat olemaan maalattu ja pikkuhiljaa koko talo. Käytiin verkkojakin katselemassa niin vaikuttaa kyllä hullulta projektilta, ja juurikin että auttaako se kuitenkaan...!

   Poista
 2. Moikka!
  Olipa noita ampiaisia meilläkin maalausvaiheessa näkyvissä, muutama pesän alku tiputettiin poiskin ja pahimpiin rakoihin sumutettiin myrkkyä. Mahdottomalta tuntuisi kaikkia täysin karkottaa, sen verran tehokkaita ovat ;)
  Alapuolen sokkeli-verhous väliin me laitettiin itse verkko ennen ulkoverhouksen viimeistelyä.
  -Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meki luettiin hulluna blogeja ja tietoa ennen rakentamista mutta ei mistään luettu tuota sokkeli-verhous väliin laitettavaa verkko juttua, eri kertakaikkiaan mistään, tuntuu niin hölmöltä nyt alkaa taiteilemaan sinne mitään, mutta pakko se kyllä on, ettei kohta koko metsä asu täällä :D Kiva kun iso pätkä on terassin alla...

   Poista
 3. Itse joskus kun sain ampparit häädettyä, niin laitoin yläpohjaan sellaisen "hyttyslampun" ja eipä ainakaan sen jälkeen niitä enää näkynyt. Voi tosin olla, että pesänrakennuspuuhat oli jo siltä kesältä myös ohi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...