lauantai 11. toukokuuta 2013

Piha haaveilua

Nyt ollaan haeskeltu tarjouksia maatöistä/viherrakentamisesta eri tahoilta, mutta vastausprosentti on toistaiseksi ollut todella pieni, kuten tuossa aikaisemmin jo valittelinkin (lue täältä.).
Mietittiin siis, että jos joku tulisi tasoittelemaan/lisäämään maata, koska on melkoisia tasoeroja, levittämään sorat ja mullat koko alueelle. Myös pensas aidan saisi poistaa juurineen.

Piha suunnitelman julkaisimmekin jo aikaisemmin, senkin voi vielä lukaista täältä. mutta tässä lähinnä haveekuvia ja ajatuksia pihasta :) 

Ollaan mietitty että poistettaisiin meidän kanukka pensasaita ja hankittaisiin tilalle, nyt niin muodissa oleva tuija pensasaita. Haluttais että olisi ympärivuoden vihreä pensasaita mutta ei liian "metsäinen", eli ei kuusiaitaa tms. Tuijat tuntuisi olevan aika hyvä välimuoto. :) Ainoa mikä niissä mietityttää on se, että osaako niitä suojata oikein keväällä sitten, ettei niistä tule ällöttävän ruskeita, kuten valitettavan useilla on tuolla pihoilla :/ Kokemuksia tuija aidoista saa jakaa :)

Lainattu Plantagenin sivuilta.
Voi olla, että tälle kesälle ei kerkeä enää mitään ihania kukkapenkkejä tehdä kun ei pihakaan nyt tunnu valmistuvan koskaan, mutta haaveissa on ehdottomasti istuttaa Gladioluksia, ostinkin kevätmessuilta ison näytepussin sekavärisiä gladioluksia, mutta haaveissa olisi joskus istuttaa penkki, jossa on pelkästään valkoisia gladioluksia, tai valko-pinkki penkki :)

Lainattu Jardins-sans-secret sivulta.
Löydetty Googlesta, alkuperätietoa ei ole.

Suunnitelmissa oli laittaa jotain ihania kieloja luumupuun juurelle.

Lainattu luontoportin sivuilta

Ja yhteen kukkapenkkiin haluaisin liljoja. Myös liljapuu etsii paikkaansa meidän pihalta :)

Lainattu puutarha.net sivuilta.
Lainattu netanttilan sivuilta.

Kovalla työllä ja tuskalla oon yrittänyt myös taivutella meidän miestä hyväksymään että pihalle tulisi syreeni, mutta mies ei tykkää sen tuoksusta niin tähän nimenomaan tarvitaan taivuttelua ;)

Lainattu puutarha.net sivuilta


Olisi myös haaveissa saada pihalle hieman syötävää...
Nimittäin pensasmustikkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Uutuutena aion kokeilla myös ananasmansikkaa ;)

Lainattu taimistoviljelijät sivulta.

Lainattu puutarha.net sivulta

Lainattu owlcreeksupply sivulta

Lainattu viherpeukalot sivulta.

Lisäksi ollaan mietitty että olisi jotain kasvualustoja ja kehiä, joihin saisi yrttejä, salaattia tms. laittaa kasvamaan :)

Lainattu netanttilan sivuilta.


Lainattu netanttilan sivuilta.


Lainattu coolstuffin sivuilta.
Näiden ajatusten lisäksi on mielessä pyörinyt kovasti terassi ja sen "kukittaminen", olisi kiva laittaa ruukussa horternsiaa esille, orvokkeja, ehkä joku puksipuu tai tuija....

Lainattu huiskulan sivuilta.

Lainattu livinlocal sivulta.

Lainattu plantagenin sivuilta.

Nyt vain odotellaan tuleeko kukaan pihaa muokkaamaan, tai sitten alotellaan itse muokkaaminen pikkuhiljaa, kävästään eka pikku Barcelonan reissu ja mietitään asiaa taas lisää...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...