tiistai 23. huhtikuuta 2013

Raksa krapula ja muita kuulumisia

Kuultiin rakennus ajalla, että monet puhui saaneensa talon valmistumisen jälkeen "raksa krapulan" ja silloin sitä vähän ihmetteli, mutta eipä ihmettele enää, kun se on iskenyt tännekin!

Juuri kun huonekalut on paikallaan ja olet innostunut sisustamisesta, ja siitä että elät suhteellisen normaalia elämää siinä sohvalla iltaisin telkkaria tuijotellen, ja joskus on jopa aikaa tavata kavereita, niin se karu totuus iskee taas vasten kasvoja, lumet sulaa... ja niiden alta paljastuu tonneittain kaikenmaailman "peetä", mitä pitäisi alkaa keräämään kasaan, ja samalla alkaa siirtämään kaikenlaisia raksalavoja ja ylimääräistä puutarviketta paikasta A paikkaan B, ja huomaa kun asiaa pohtii ikkunan äärellä, että ihan oikeasti ei jaksais, ei taas!!
Eli krapula iskenyt tännekin. ;)
Samaan aikaan kun siistisi pihan kuntoon, pitäisi hakea tarjouksia multakuormista, asfaltoinnista, kivetyksistä, laskea paljonki mitäkin tarvitsisi ja mihin on vielä varaa. Sitten muistaa vielä sen, että talokin piti maalata... Justhan tätä rumbaa käytiin läpi, silloin vain haettiin tarjouksia eri asioista; kuten vastaavastamestarista, tai maatöistä...

Milloinhan tulisi sellainen avaimet käteen talopaketti, jossa jo maatyövaiheessa tehtäisiin samalla pihasuunnitelma kaikkineen kivineen ja istutuksineen, ja sitten joku tulisi ja tekisi ne, niin että sitä omaa krapulaansa voisi jäädä hoitamaan sängynpohjalle? ;)

No ei auta ku vetää kaffet naamaan, ja alkaa hommiin. Ehkä ei niin kovalla tahdilla, mutta jokapäivä jotain, niin ehkä tämä tästä vielä etenee! :)

Autotalli junnaa myös nyt hieman paikallaan, sillä meillä on vähän sairasteltu ja nyt isäntä vetää vähintään 2viikkoa sairaslomalla murtuman takia, niin ei se vielä hetkeen vissiin edisty senkään vertaa. No, eikai tuolla kiire olekaan.

Katoksesta pitäisi lisäksi piikata irti yksi betoni palkki, kun ei siihen sitten tullutkaan mitään puupalkkia, ja nyt betoni on vain tiellä.

Lisäksi pitäisi keksiä joku hyvä säilytyspaikka kaikille klapeille jota puutavarasta on leikelty, niin kauaksi aikaa kunnes autotalli on kondiksessa ja sinne voi alkaa säilömään.

Eli kaikenlaista täällä :) Toivotaan hyvää kesää ja ilmoja, niin ehkä ne hommatkin sujuu vähän rivakammin tästä eteenpäin! :)

Ei muutakuin pihasuunnitelman kimppuun, niin ehkä tästä vähän piristyy! ;)
5 kommenttia:

 1. Piristäisiköhän sua jos laittaisin kuvia meidän muta/sontaläjä pihasta ;) Teidän piha näytää varsin sievältä omaan verrattuna:) Mä en oo muuten kuulutkaan tuosta krapulasta, mutta vissiin se olisi edessä vielä, kerrankin sitä odottaa, että tulis jo se krapula:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ehkä se piristäis ;) Ehkä mulla oli nyt liian sievät kuvat meidän pihasta... ;D... No krapula avautuminen piristi, ja tänään sai raahattua lähes kaikki raksalavat pois ja leviteltyy loput lumet, ja olo on mahtava!! :)

   Poista
  2. Hyvä että edistyy ja krapula oireet hellittää :) Välillä tuntuu ettei tää rakentaminen selväpäisen hommaa ole, mutta kyllä se varmast palkitsee kun talon valmiiksi saa. Tsemppiä piha hommiin ja autotalliinkin.

   Poista
 2. Kuulostaa niin tutulta!
  Meilläkin on kyllä varmasti teitä paljon pahempi tilanne, sillä raksaroskaisen pihan lisäksi talokin on ulkoa täysin kesken: rappaus puuttuu, samoin ulkoportaat, terassit, parveke. Viikonloppuna iski taas todellisuus, kun pitäisi saada tekijät ja budjettikin alkaa tuntua tiukalta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tsemppiä sinnekin!! Kuulostaa jo että täällä nyt vinguttiin aika turhasta ;) Ei muuta kuin hommiin ja kesää odottelemaan! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...