sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pihasuunnitelma

Hetken hiljaisuus oli tässä, kun ollaan istuttu nenät kiinni tietokoneessa ja suunniteltu tulevaa pihaamme... tokihan suunnitelmat voi muuttua, niin mieltymysten kuin esim budjetinkin myötä ;) mutta tässä on amatöörimäinen kuva meidän pihasuunnitelmista.

Alla vielä valokuvia meidän pihan tämän hetken tilanteesta, ja vähän selitystä niin ehkä on helpompi hahmottaa :)

Eli sisäänkäynti tieltä autotallille ja katokseen halutaan asfaltiksi, asfaltti voisi ulottua myös sen verran sivulle, että roska-astia olisi asfaltilla.
Sen jälkeen voisi olla harmaa kivetys kotiovelle saakka, ja mahdollisesti kivinen lisä askel terassille, sillä tällä hetkellä terassi on niin korkealla maan pinnasta että se on hieman hankala. Nyt ylimääräisen askeleen virkaa hoitaa raksalava.
Kivetys jatkuisi polkuna terassin edustaa pitkin kiertäen aina kodinhoitohuoneen ovelle saakka.

Mutta myös vaihtoehtona on ajateltu, että kivipolun lisäksi ei tulisi kivetystä vaan vain pelkkä asfaltti.


Tähän vähän asfaltia...
ja tähän kivetystä. :)
Kivipolku alkaisi etupihan kivetyksestä, menisi terassin viertä..
..Kodinhoitohuoneen ovelle saakka.

Talon seinälle olisi tarkoitus tehdä joku 50cm-1m levyinen "kaukalo", johon tulisi mukulakiviä koko talon, ja itseasiassa myös osittain autotallinkin ympäri. Tämä siksi, että kukkapenkkejä, nurmikoita tms ei saa laittaa suoraan sokkeliin kiinni.

Koko tontille tulisi muuten sitten nurmikkoa, eli ei enempää asfalttia tai kivetystä.

Alustavia kukkapenkki suunnitelmia on ollut, että yksi kukkapenkki tulisi heti autokatosta vastapäätä talon seinustan läheisyyteen.
Toinen kukkapenkki on suunniteltu autotallin seinusta läheisyyteen.
Kolmas kukkapenkki on suunniteltu luumupuun ympärille.

Ensimmäinen kukkapenkki tulisi tuohon ikkunan alle.

Toinen kukkapenkki tulisi autotallin seinustalle.

Kolmas kukkapenkki tulisi tämän puun juurelle.

Puunjuurta pitäisi hieman vielä siistiä...
Muuten jo paikalla olevan raparperin läheisyyteen on suunniteltu viljeltävän pensasmustikkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Pihan perälle on myös mietitty istutuslaatikoita, joihin olisi tarkoitus kylveä hieman salaattia, porkkaa tms.

Iso raparperi aluePihalla on tosiaan valmiina luumupuu, kirsikka puu, raparperia, pensas aidat ja autotallin vieressä vaahtera.

Merkkaamattomat ovat jo tontilla olevat puut, raparperipensas vas. alakulma, ja
vaahtera vas. yläkulma.

Tontilla on tielle päin oleva pensas aita on punaista Kanukkaa. Miehen isän istuttamaa. Siitä vain valitettavasti raksatöiden lomassa lähti aimo palanen pois, että ei nyt olla ihan varmoja, että otettaisko se kokonaan pois ja laitettaisiin erilainen pensasaita siihen kokonaan tilalle, vai hankittaisko kanukkaa lisää ja paikattaisiin aukko ? hmm. Onhan pensas väritykseltään oikein näyttävä, varsinkin talvella, mutta se kasvaa kovaa vauhtia ja siitä tulee kovasti oksaa jokavuosi leikkaamisen yhteydessä.
Onko teillä kokemuksia Kanukasta? Saa jakaa :)Pihan toisella laidalla aita on marja aroniaa, ja koriste aroniaa, sekä että.Meidän ja toisen naapurin välissä ei ole omaa pensas aitaa, siinä on pieni "feng shui" puro kauniilla ruskealla sävyllä, ja puron toisella puolella on naapurin pensas aita ja omenapuita.
Sitäkin on pohdittu, että pitäisikö myös omalla puolelle laittaa aita ? Puro jäisi silloin tonttiemme väliin. Vai onko hassua, että molemmilla pihoilla on omat, erinlaiset pensas aidat, ihan vieretysten?
Omasta aidasta saisi hieman lisää myös näkösuojaa meille. hmm.

Meidän puolella ei ole aitaa.
Tarvisko näkösuojaa lisää...?
Kasveista ja pihan hoidostahan me ei tiedetä yhtikäs mitään, että voi olla että ensimmäinen kesä jää siihen, että kunhan nurmi on paikallaan, ja muita istutuksia ja kasvatuksia katsellaan sitten seuraavana kesänä, mutta katsotaan nyt miten tämä menee :)
1 kommentti:

  1. Meillä pähkäillään samojen asioiden parissa. Mieli muuttuu 100 kertaa tunnin sisällä. Voi Huoh! Tehdään näin, ei kun sittenkin näin ja entäs jos tehtäisiin näin :) meillähän on pihasuunnitelma, mutta taitaa muokkautua ihan uuteen uskoon koko piha...jospa se sieltä punainen lanka löytyy ja toivottavasti pian! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...