perjantai 22. maaliskuuta 2013

Talokierros: wc, khh, kylpyhuone, sauna ja tekninen tila.

Eteisessä meillä pieni parin neliön wc, jossa on wc pöntön lisäksi kalusteita. Taso on koko wcn pidemmän seinän pituinen, ja ensimmäisenä siinä on allas ja hana, niiden alla perus avattavat kaapit. Sitten on yksi ylimääräinen avattaka kaappi, pieni liukuovi kaappi jonka alla vielä avohylly.

Seinällä on valopeili ja  ylöspäin avattava kaappi huurremaisella lasilla.

Wc on ehkä hitusen pienempi kuin alunperin oli  ajatellut, jotenkin se paperilla tuntui isommalta... mutta se kyllä toimii hyvin perus wc käytössä. :) Seinäkaappi on hieman liian kapea ja pieni, sinne ei paljon mahdu säilytykseen... Se on aika turha oikeastaan. Olemme pyrkineet että siellä on vain välttämättömät; kuten sähköhammasharja, ja partakone. Muu kosmetiikat on jemmattu alla oleviin kaappeihin. Yleisesti on vain tottunut että tavarat on yläkaapeissa, mutta eiköhän tähänkin totu pian! :)
Säilytetäänkö teillä kosmetiikat yms wc:ssä ylhäällä vai alhaalla kaapeissa?

Pyyhkeet koukuissa.
Pyyhkeiden nimeäminen on vielä mietinnässä..Kristallivalaisin on Anttilasta.

H&M:n kynttiläkupit sopii hyvin wc:n tunnelmaan.

Suloiset Hotel posliiniset säilytyskupit ovat myös H&M:ltä.


Hajuvedet siirtyivät pukeutumishuoneesta wc:hen,
kauniille Amanda B alustalle.


Lanvin Marry me <3


Hauska neulekori on Ikeasta.

Kodinhoitohuoneeseen aikalailla ainoana sisustuksena tuli laskosverho kodinhoitohuoneen ulko-oveen. Ostettiin se Anttilasta, ihanin merkkinen. Khh:n ulkovi kyllä osoittaa naapurin tontin perälle jossa ei ole taloa, joten ei siellä kukaan sisään kurkistele, mutta joskus tuntuu kivalta laskea verho alas kuitenkin jos siinä rampataan sauna asioissa eestaas... ja antaa se ihan kivaa fiilistä sinne :)


Näkymiä khhn ovesta...

Sivulla pilkottaa klapikassit... :)

Ekana khhn tullessa on siivouskomero, jossa on sisällä myös lukollinen kaappi, ja ylähylly. Se on toistaiseksi niin sotkuisa ettei siitä oikein osaa sanoa onko se sopivan kokoinen vai... :D Mutta ainahan siivouskaappia jokatapauksessa tarvii.

Alakaappeja on 3kpl ja sitten auko pyykinpesukoneelle. Ylhäällä on 4kpl kaappeja. Lopuksi ulko-oven vieressä on pyykkikaappi, jossa on kaksi isoa pyykkikoria ja kaksi pientä pyykkikoria. Yhteen alakaappiin mietittiin että pitäisikö asentaa vielä yksi iso pyykkikori; lakanoille..Khh:n ollaan silleen ihan tyytyväisiä, ei ole ennen moista edes ollut, niin onhan se plussaa jokatapauksessa, mutta ehkä siitä kuitenkin tuli liian pieni. Kun laittaa kuvaustelineen esille niin ei siinä paljon liikuta, ja jokin paikka märille ulkovaatteillekin olisi kiva... mutta kyllä tämäkin asiansa ajaa.. :) Ollaan myös mietitty kattoon laitettavaa pyykkitelinettä, jotta saisi lisää tilaa vaikka pyykkiä olisikin pesty...
"Allas alue" ja taso on riittävän tilava :)

Pienenä sisustuksena laitettiin tasolle monta monta vuotta vanha Tukholmasta ostettu kivilaatta-koriste jonka päälle asettelin ostamani tuoksykynttilä somisteen; zen aiheisen  (Partylite).. Vähän spa-maista fiilistä myös kodinhoitohuoneen puolelle. :)


Kylpyhuoneen oven vieressä kodinhoitohuoneen puolella on iki-ihana Pentikin penkki johon voi jättää vaatteita tai istahtaa... Penkin yläpuolella on bauhauksesta vaatekoukut, ja niissä on säilytelty tällähetkellä saunatakkeja. :)

Kylpyhuoneeseen lisäsimme perussuunnitelman lisäksi pöntön, altaan, ja kalusteita. Meillä tuli aika perinteinen allas-kaluste kaapilla, mutta sen viereen tuli vielä kapea seinäkaappi, tämä siksi että olisi joku paikka missä säilyttää shampoita, ja vara pyyhkeitä. Ollaan kyllä todettu että oli hyvä ratkaisu. Kaappi on kyllä kapea ja hyllyvälit aikapieniä että ei siellä ihan mitä tahansa säilytellä mutta kivempi silti näin, kuin että shampoopurkkeja lojuu joka nurkalla tai pitää hakea kodinhoitohuoneesta...

Kylpyhuone on mukavan kokoinen ja ollaan tosi tyytyväisiä että saatiin sinne kakkos vessa, mutta näin jälkikäteen ajateltuna, olisi ollut kiva myös jos olisi ollut kunnolliset "pukeutumsitilat" kylpyhuone-sauna akselilla, koska nyt meillä on vain tosiaan tuo yksi pukeutumispenkki ja naulakko kodinhoitohuoneen puolella ja ei siihenkään kyllä paljon mahdu, mutta kyllä tällä pärjää! :)

Suihkunurkasta tykätään todella paljon, jokikivet suihkussa ovat olleet aivan ihanat, tuntuvat ihanan spamaiselta.. :) Suihkunurkasta tosin puuttuu ehkä se ratkaiseva 5cm tilaa että siinä mahtuisi olemaan kaksi ihmistä suihkussa "oikein mukavasti", mutta se 5cm menetettiin silloin putkitaistelussa (voit lukea siitä täältä.), ja ajateltiin että ei se 5cm paljo vaikuta mutta kyllä sen olisi tähän mielellään ottanut...! Ei parane siis lihoa... ;)

Jälkikäteen ostettiin vielä pieni lasiseinä suihkujen/kalusteiden väliin (k-raudasta), ettei kalusteet kastu jatkuvasti ihan kokonaan, ettei niiden käyttöikä pääse lyhtentymään. :)

Saunaakin muokkasimme alkuperäisestä suunnitemasta hiukan ja hankimme oman pilarikiukaan joka muutti jo itsessäänkin saunan luonnetta. Meistä sauna on tosi kivan näköinen, tykätään lapin lauteen royal lauteiden muotokielestä tosi paljon, mutta kyllä siitä vähän liian pieni tuli. Isäntä tykkää pitää jalkoja kiuaskaiteella saunoessa, ja nyt se ei oikein enää onnistu.. :( Että ihan vähän isompi olisi saanut olla. Muuten tykätään paljon, saunan tunnelma on ihana ja löylyt mahtavat! :) Iki kiuasta suositellaan kyllä kovasti! Ja ollaan tosi iloisia että jaksettiin suunnitella tuo kiviseinäkin saunaan, tuo mukavaa rouheutta sinne. :)

Sauna laitetaan päälle
saunan ulkopuolella olevasta paneelista.

Sauna kylpee päivänvalossa.

Kiuas. Iki-kiuas.

Näkymät saunan ikkunasta.

Saunian saunamittari.

Näkymät lauteilta toiseen suuntaan..

..ja toiseen suuntaan.

Mitäs on vielä esittelemättä.... no se tekninen tila, siinä ei tosian kauheasti ole esittelemistä, se on meillä tällähetkellä romuhuoneena, eli kaipaa vielä viilausta, sinne on tulossa hylly serverikonetta varten, josta myös  on tarkoitus tulevaisuudessa kuunnella musiikkia saunan puolella...

teknisentilan sekasotku...2 kommenttia:

  1. Moikka! Mikä laatta teillä on tuo harmaa pesutilan lattiassa :)? Näyttää samalta kun meidän joulukuussa valmistuneen talon.. Meillä on harmiksemme lähtenyt sauma-aine, antrasiitin värinen, vaalentumaan voimakkaasti niistä kohdin mitkä jatkuvasti veden kanssa tekemisissä eli saunasta ja pesutiloista. Oletteko huomanneet mitään tällaista ilmiötä omassanne?
    T.Anu

    VastaaPoista
  2. Moi! Mistä tuo pikku vessan liukuovikaappi on?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...