tiistai 12. helmikuuta 2013

Arviot kodinkoneista

Nytkun on kirjoteltu yleis arviota dt:stä ja keittiömaailmasta, niin yksi iso asia meillä vielä on mistä halusimme laittaa arviot, ja ne on kodinkoneet. Meidän kodinkone hankinnoista ja suunnitelmista voi lukea vanhasta blogauksesta täältä.

Koska ollaan vasta muutettu niin nämä ovat toki vain ensikokemuksia, eikä ohjekirjasista ole vielä kaikkia erikoistoimintoja kahlattu läpi, kunhan nyt perustoiminnot on jotenkin pyritty opettelemaan. Voidaan tehdä vaikka toinen arvio myöhemmin, kun ollaan asuttu kauemmin jo näiden vempeleiden keskellä... :)

Meille siis tuli tällaiset kodinkoneet itse hankittuna:

Jääkaappi-pakastin: Whirlpool NOVA Side-by-side kylmäkeskus WSG 5588 A+W.
Uuni: Whirlpool Green Generation Starclean uuni Ambient Line AKZM 837
Induktioliesi: Whirlpool ACM 751 BA
Pyykinpesukone: Samsung WD0704EEC
ja integroitava astianpesukone: Whirlpool ADG 9041 FD


Aloitetaan vaikka jääkaapista, eli side-by-side kylmäkeskuksesta. Ihan ensimmäisenä on se, että sen valkoinen lasipinta on aivan mielettömän hyvännäköinen, kaunis jääkaappi, ja sopii meidän keittiöön erittäin hienosti...

Aivan vakuuttuneita me ei vielä olla siitä kuinka kätevät side-by-side kaapit on. Vaikka jääkaapissa on paljon tilaa noin niinkuin litroissa mitattuna, jää siitä kuitenkin hieman ahdas vaikutelma, kun oviaukko on kapeampi. Tavaraa mahtuu kyllä kaappiin, mutta ei se erityisen paljoa tilavammalta tunnu kun perus jääkaappi-pakastin yhdistelmä, varsinkin kun ihan alimpia lokeroita ei välttämättä jaksa käyttää. Toisaalta tavaraa on myös enempi esillä, eikä ehkä jää yhtä helposti perälle piiloon. Ollut myöskin tapana pistää mokkapalojen pohja jäähtymään jääkaappiin pelteineen päivineen, eipä onnistu enää samalla tavalla koska pelti ei mahdu kaappiin kunnolla..


Eniten kuitenkin on harmittanut että kaappi on ollut paljon äänekkäämpi kun kuvittelimme. Normaalisti siihen ei ehkä kiinnittäisi niin huomiota, mutta kun meillä on avoin keittiö olohuoneeseen, niin laitteidein hiljaisuutta alkaa arvostamaan aivan eritavalla kun istuu rauhallista iltaa takan äärellä ja yht'äkkiä jääkaapin kompura rupee hurisemaan.

Jääpalakone oli pitkään isännän haaveissa mutta eipä sitä ainakaan vielä ole muistanut käyttää juuri ollenkaan, mutta ehkä se onkin enempi kesäjuttu..

+ Kaunis
+ Jääpalakone, vesiautomaatti
+ Magneetit ei pysy lasipinnassa kiinni (toiset pitävät miinuksena..)
- Äänekäs
- Ahdas vaikutelma

Sitten, listan seuraava, Uuni.
Hieno, ja ruoat on onnistuneet ihan hyvin tähän mennessä. :) Toki menee hetki opetella käyttämään sitä kunnolla ja tutustumisessa kaikkiin nippeleihin ja nappeleihin, mutta ensivaikutelma oikein hyvä.

Voin kuvitella paatuneen kokkaajan kauhistelevan että uunissa on “valikko”, ja siinä pitää tehdä useampi valinta että toiminto lähtee päälle. Vielä ei olla uskaltauduttu “perinteisen uuni” vaihtoehdon ulkopuolelta kokeilemaan, joka on riittävän helposti käytettävissä, vaikka on kutina että perinteiset nupit olisivat nopeammat käyttää päivittäisessä käyttössä.Uunin oman ajastimen käyttö on kuitenkin tullut samantien tavaksi käyttää.
Pesutoimintoa ei ole vielä ehditty koittamaan.

+ Ulkonäkö
+ Ajastinta käyttäessä kertoo päättymisajan
+ Paistomittari
+ Pesutoiminto
- Hyvätkään valikot eivät välttämättä ole yhtä kätevät kuin suorat valitsimet, ainakin päivittäisessä käytössä.


Liesi.
Tämä on meidän ensimmäinen induktioliesi, jossa itsessään on ehkä hieman vielä totuttelua.

Ehkä erona toisiin vastaaviin liesiin on että +/- nappien sijaan on semmoinen “slideri” liukukytkin, josta voi valkata suoraan halutun voimakkuuden, joskin kun asteikolla ei ole numeroita se on vähän hakuammuntaa välillä, jota helpottaa että sitä voi painaa pohjassa ja valinta tapahtuu sormen nostolla.

Koska liedessä on vain yksi liukukytkin, se tarkoittaa sitä että ensin pitää valita se levy mitä haluu ohjattavan, joka voi hankaloittaa useampaa asiaa kerralla tehdessä.

Liedessä on myös jonkinnäköiset automatiikka-tilat, joiden sielunelämään ei olla vielä tutustuttu, ja myöskin vasemman puolen levyt saa toimimaan yhtenäisenä levynä, jota myöskään ei olla koitettu vielä.Toistaiseksi, tässäkin ruoat on onnistuneet ihan hyvin! 

+ Ulkonäkö
+ Vasemman puolen paistoalueet saa yhdeksi yhtenäiseksi
+ Liuku kytki on näppärä, paitsi..
- Säätö ilman asteita/numeroita
- Pitää valita ohjattava levy

Sitten mikro.
Oikein hyvännököinen, helppo asentaa ja suht helppo käyttääkin. Ainoa hassu juttu on se, että se alkaa hurista kun oven avaa, emme tiedä onko muissakin integroiduissa sama ominaisuus mutta kun perusmikroissa ei ole ollut, niin se hieman yllätti, mutta eipä tuo ole haitannut :) Pelkkää plussaa.

Start nappi toimii +30sec nappina ja nuolet +/-5sec joka on juuri niinkuin pitääkin. Liian monessa mikrossa on saanut huulet pyöreänä valkkailla ohjelmia naputella aikoja vaikeasti. Mikron tarkoitus kuitenkin on että se on nopea käyttää, ja tämän kanssa on riittänytkin että rämpyttää starttinappia muutaman kerran ja se tekee juuri sen minkä halusi.+ Ulkonäkö
+ Helppokäyttöisyys.
+ Grilli

Pyykinpesukone.
Tästä blogasimme erikseen myöhemmin täällä, koska hankimme sen myös myöhemmin. Tästä ensikokemus oli, että jalkasäädöt meinaa loppua kesken, kone jäi hieman nokilleen, mutta itse käyttöön.: täytyyhän koneen olla super liikuttava, jos se moikkaa soinnulla kun alat pyykkiä pesemään, ja sanoo heihei kun lopetat! Kone pitää suloisia ääniä!
Vaikuttaa helppokäyttöiseltä, ja ekat satsit mitä on pesty, on ihan puhtaana tulleet ulos! :)
Selkeät isot näytöt.Itse pesu on ollut todella vähä-ääninen, eikä linkoaminenkaan nyt hirveesti ole häirinnyt vaikka KHH:n ovi on ollut aukikin. Ja ihan hyvä että tekee pienen pimpotuksen kun on valmista =)

+ Helppokäyttöinen+ Sympaattinen
+ Hiljainen
- Liian vähän säätöävaraa jaloissa

Ja viimeisenä mutta ei ollenkaan vähäisimpänä astianpesukone.

Ensimmäistä kertaa ikinä meillä on integroitava astianpesukone, emmekä siitäkään olleet aivan varma mitä odottaa, mutta kyllähän astianpesukone istuu tyylikkäämmin keittiöön integroituna :)

Ainakin hieman harmittaa että nappeja on hankala painaa, ovat jotenkin kovin jäykät. Ja on hassua että paneelissa on näyttö joka kertoo jäljellä olevan pesuajan, mutta jää kuitenkin tason alle piiloon.

Tässäkin laitteessa on äänentaso huolestuttanut, kun kuuluu semmoinen sähkömoottorin ääni kovin selkeästi. Meiltä kyllä vielä uupuu sokkelin palanen koneen kohdalta, ja sieltä koneen alta pahimmat äänet kantautuu, niin toivomme että tilanne on vielä pelastettavissa. Toisella käyttökerralla pistettiin testin vuoksi rahi eteen äänenvaimentimeksi, ja se auttoi kummasti, oli melkeinpä miellyttävän kuuloinen. Eri ohjelmia pitänee testailla myös.

Koneessa on normaalin kahden vetokorin lisäksi myös semmoinen matala taso johon aterimet voi laittaa. Aluksi ajateltiin että siihen on kätevää vain nakata aterimet, mutta tällöin ei vesi valunu niiltä samaan tapaan pois vaan kuivui ja jätti sellaiset kuivumisjäljet. Ohjeen mukaan aterimet pitäisi asetella tasossa olevien nypyköiden väliin, samaan tapaan kuin lautasetkin asetellaan, vielä ei olla ehditty testaamaan. Myös perinteisempi aterinkori löytyy jos se osoittautuu toimivammaksi, esimerkiksi kun sen nostaminen on kätevämpää.

Korien tilankäyttö on kivan muunneltavissa, kun lautastelineet voi kääntää matalaksi että mahtuu isompaa astiaa, joka on välillä kätevää kun sattuu olemaan joitain keskikokoisia kulhoja joita on muuten hankala sijoitella. Toivon mukaan mekanismit olisivat pitkäikäisiä.
Mutta koneella on tullut puhdasta jälkeä, ja astiat on mahtunu varsin mukavasti, joten ajaa kyllä asiansa

+ Muunneltavat korit
+ Aterin “taso”
- Toistaiseksi ei ole vaikuttanut hiljaiselta (sokkelista uupuu vielä palanen, liekö vaikuttaa?)
- Jäykät napit


Että tällaisia hankitoja meillä... Pitänee totutella ja tutkiskella vielä että saa paremman kuvan ominaisuuksista ja ehkä uskaltaa erikoistoimintojakin koittaa. :)2 kommenttia:

  1. Meillä on käytössä ollut vuoden verran tuo lähes saman sarjan Samsungin kuivausrumpu ja ollaan oltu tyytyväisiä :) Näyttää nimittäin lähes samalta kun se meidän vehje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Mekin ollaan kyllä oltu tähän mennessä oikein tyytyväisiä, että eiköhän se ihan hyvä laite ole kun kerta muillakin on hyviä käyttökokemuksia! ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...