torstai 17. tammikuuta 2013

Viimehetken koettelemukset

Viimeiset hetket käsillä taloprojektin kanssa, mutta ei kuitenkaan ihan vielä valmista, ja pientä kiirusta ja stressiä pukkaa.

Tässä vähän listaa vielä keskeneräisistä asioista ja ongelmista.

Listoittaja aloitti vasta äskettäin, useamman päivän myöhemmin kun alkuperäisen aikataulun mukaan. Tällähetkellä näyttää siltä että venyy ensi maanantaille viimeisten listojen laitto, joka on siis päivää ennen DT:n taloesittelyä, jota ennen pitäisi siivotakkin. Pientä stressiä nosti myös se että ollaan kasailtu viimepäivinä vaatekaappeja, mutta ei aivan saatu niitä vielä paikoilleen koska epäiltiin ettei listoittaja mahdu laittamaan kattolistoja. Mutta onneksi saatiin viesti perille että listoittaja laittoi ekana päivänään siihen huoneeseen ne kaksi kattolistaa paikalleen että saimme kaapit paikalleen.
Mutta edelleenkään emme voi ymmärtää miten ovat jättäneet listoituksen noin myöhäiselle, emme todellakaan aio siivota näyttöä varten maanantaina yömyöhään vain sen takia että listoittaja aloitti monta päivää myöhässä.

Jääkaapin paikasta on nyt ollu huolia myös. Tila jääkaapille on liian kapea, tasan 90cm, kun siihen pitäisi jäädä hieman tilaa ympärille, että sen saa ängettyä sinne, ja vähän pitäisi jäädä tuuletusaukkoakin.  Myöskin markkinoilla oleva vuotosuojat ovat 91.5cm leveä, joka olisi kiva saada mahtumaan kun kaappiin kuitenkin tulee vesi jääpalakoneelle. Tarkoitus nyt on että paikkaa levennettäisiin yhden runkoseinän leveyden verran, eli sen puolentoista sentin verran. Tämä saattaa aiheuttaa laminaatin purkamista eteiseen saakka, jos homma tehdään siististi, tai sitten jääkaapin alle jää isompi kolo ilman lattiaa, saapa nähdä.

Mutta ei siinä vielä kaikki, jääkaapin vesipiste on myös haaste, kuten aikaisemmin huomattiin, mutta ei olla kuultu asiaan vielä ratkaisua. Eli piste on suoraan kaapin takana, mutta siihen pitäisi saada sulkuhana kädenulottiville, ja sen vesipisteen takia jääkaappia ei saa ihan niin syvälle paikalleen.

Jääkaapin yllä olevan kaapin nosto-ovi on mennyt jossain vaiheessa rikki, mekanismin tanko vääntynyt. Varmaankin jokin työmies käsitellyt kovakouraisesti. Eikä viitsinyt jättää asiasta edes lappua.Outoutena oli että integroidun mikromme takaseinään ilmestyi myös välitilalaatoitus, joka vie mikrolta tilaa kriittiset viisi milliä että se uppoisi sinne juuri täydellisesti. Kyllä se mikro tuntuu siihen kuitenkin riittävän syvälle menevän että se luultavasti jää sellaiseksi, kun laattojen pois ottaminenkin on hieman riskialtista, ja luultavasti rikkoisi kipsilevyn..Saarekkeen pistokepaikkojen ympärys on vielä maalamatta, mutta kuulemma aina ‘lopuksi’ tulee maalari viimeistelemään tämmöisiä. Meistä tuntuu että on jo ‘lopuksi’, mutta ehkä DT:llä on eri käsitys :)

Keittiön ikkunanseinän taso ja saarekkeen taso on saumaamatta, mutta ikkunaseinällä tason ja seinän välillä on yllättävän iso rako, joka vissiin tuo oman haasteen..

Liesituuletin on vielä vaiheessa. Tuuletin on asennettuna ja siinä on sähkötkin, mutta sen putki ei ole vielä asennettuna, ja sitä myöden myös sivupellit on asentamatta.

LVI:tä on vielä ainakin wc:n hana asentamatta.
Myös keskuspölyimurin rasiat ovat vinossa ja pitää korjataSähkötöistä ainakin talomat on asentamatta sekä kiuas on asentamatta.

Kylpyhuoneen katkaisimet on väärän kokoiset ja niille tehty aukko on jäänyt osittain näkyviin katkaisimien takaa... Toivottavasti joku korjaa tämänkin.Näin äkkiseltään mitä nyt muistui mieleen ja ollaan huomattu.

huh.

Lisäksi omia hommia vielä olisi pihan siivoaminen, talon siivoaminen sisältä kunhan saavat hommansa valmiiksi, talon numeron hankkiminen, jäteastian ostaminen..

6 kommenttia:

 1. Vaatikaa siivous D-talojen piikkiin, niin mekin tehtiin =) Eikä ollut edes mitään ongelmaa asian suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menikö teilläki heidän työt myöhään, vai millä perustuin vaaditte siivousta? ja keneltä? :)

   Poista
 2. Ei mennyt edes myöhään, mutta vaadittiin siivous, koska tuli näyttö taloon :) Ja tiedän monia muita, jotka toimineet myös näin. Eli teillä vielä paremmat perustelut vaatia siivousta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ihan työmaapäällikölle ilmoitettiin, että halutaan siivous :)

   Poista
 3. Tarkemmin ajateltuna, ei siinä olekaan mitään järkeä, että asiakkaat siivoavat talon, jotta DT pääsee näytön avulla hankkimaan uusia asiakkaita??!! Kiitos vinkistä "anonyymi", otetaan sama linja mekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa :) Mekin saatiin vinkki asiasta muilta rakentajilta :) Ja teillä ollut hieno blogi! Kiinnostuneena olen seurannut, vaikka oma D-talo valmistui jo vuosi sitten. Tsemppiä loppurutistukseen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...