sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Pukeutumishuoneen kaappien kasaus ja asennus

Halusimme pukeutumishuoneen kuntoon ennen tiistain näyttöä, ja nyt se olisi valmis...

Saatiin sopivasti hankittua alennuksessa olevat Ikean Pax kaapistot, joihin oli tehty tarkat suunnitelmat etukäteen 3D ohjelmassa, piirretty pohjaan ja suunniteltu Ikean sivuilla pax ohjelmassa. Eli oli selvät sävelet.

Tässä vielä kuvia suunnitelmista: (voit myös lukea suunnitelmista aikaisemmasta blogauksesta täältä.)

Eli meille tuli 3x 75cm runko, 1 x 50cm runko, 1x kulmarunko ja 1x 100cm runko.
+ sisusteet

Homma ei täysin mennyt putkeen, sillä kun menimme Ikeaan, meillä oli valmis suunnitelma ja osa-listaus jonka veimme pax osastolle, niin selvisi että väri jonka olimme valinneet; keskiruskea, oli lopettava väri ja osia ei enää saanut. Siinä sitten lennosta vaihdettiin väriä haparoiden ja toivottiin että ollaan tyytyväisiä myöhemminkin. Valitsimme uudeksi väriksi: vaaleaksi petsattu tammikuvio.


Ikea sivuilla tehty suunnitelma.

Syy miksi olimme alunperin valinneet keskiruskea oli se, että meikkauspöytäni on samansävyinen niin ajattelimme että se soveltuisi hyvin yhteen sen kanssa, ja koska olimme hankkineet värin innoittamana Malm sarjaa samanvärisen lipaston huuto.netistä... Noh.. Malm lipaston ostimme uuden, saman sävyisen kuin uudet pax rungotkin. Meikkauspöytä on nyt mitä on, katsotaan miten se huoneeseen soveltuu, ja jos ei sovellu niin joko lähetään tuunaamaan pöytää, tai sitten hankitaan uusi.

Kasaus oli haasteellista koska runkoja oli monta, ja tilaa ei niin paljon. Mies ja appiukko kasasi rungot, osan pukeutumishuoneessa ja osan makkarissa kun minä kasasin sisuteita, eli vetolaatikoita ja malm lipastoa. Hommassa meni arkipäivisin illalla touhutessa aikalailla viikko, joka päivä vähän jotakin, kun samalla piti tehdä muitakin hommia talolla ja vuokra-asunnollakin.

Kasaushommat kesken

Lisähaastetta hommaan toi se, että listoittaja ei ollut tässä vaiheessa vielä tehnyt mitään listoja, niin emme voineet laittaa kaappeja paikalleen koska hän ei olisi yltänyt laittamaan kattolistoja, joten ahdasta alkoi tulla kun kaapit ja kaikki piti olla aina keskellä huonetta...

Mutta nyt on kaikki valmiina ja saatu kaapitkin paikalleen. :)


Asennettiin huoneeseen vielä sinne tuleva valaisinkin samalla niin tähän huoneeseen voi nyt sitten ainakin vain muuttaa sisään...! ;)
Valaisin on Iskusta ja on Valaisin Grönlundin Crystal valaisin, pienemmällä halkaisijalla. Lamppu oli melko haasteellinen asentaa, ja valitettavasti meidän tapauksessa varjostin on vinossa, voipi olla siis että valaisin käydään vaihtamassa suoraan versioon, mutta saa nyt ainakin hetken tuossa olla. Katsotaan.

Pax kaapit oli ainakin kasattaessa ihan ok laatuiset, jonkin verran löytyi kauneusvirheitä ja kolhuja, valitettavasti, jotka varmaan olisi saanut Ikeasssa vaihtaa uusiin osiin, mutta ei yksinkertaisesti ollut aikaa eikä jaksamista.
Eniten kaappien kasaamisessa melkein harmitti se, että lasihyllyihin ja muutamiin muihinkin osiin oli liimattu sellainen oikein sitkeä Ikea tarra joka ei lähtenyt kauniisti irti, joten ei kaikista jaksettu vielä edes irrottaa sitä. Lasilevyt joutunee liottelemaan tämän takia. Aivan taas turhaa hommaa.
Housuripustimia ei ole vielä asennettu koska olivat Ikeasta loppu :/ Myöskin komplement lipastoon pitää kyädä ostamassa kahvat, koska myyjä ei sitten voinut kertoa siinä tilaustatilanteessa pax osastolla että siihen pitää ostaa ne eriksee, nyt lipaston laatikoita ei siis saa oikein auki..

Näitä pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta Olemme kyllä tyytyväisiä lopputulokseen :) Luulisi tänne vaatteet ja muut asusteet mahtuvan! :)


ps. kustannukseksi tuli n. 900e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...