keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Meidän talon näyttö

Meidän talonäyttö oli eilen 22.01.2013 klo 17-19.00, ja käväsin talolla katselemassa paikat läpi ennen näyttöä (lähes kaikki oli korjattu kuntoon; keittiöstä uupuu vielä vähän saumausta ja takanedus lasia ei oltu asennettu..)  ja turisemassa talomyyjän kanssa mukavia, ja siinä sitten tuli ilmi että on ok, että omistajat on talonäytössä mukana, kun oltiin automaattisesti ajateltu että ei ne varmaan halua ketään sinne patsastelemaan, ja siinä sitten pikaisen pohdinnan jälkeen päätettiin miehen kanssa jäädä näyttöön paikalle.

Meidän ja talomyyjän lisäksi paikalla oli keittiömaailmasta meidän keittiömyyjä, ja paikalla pyöri myös kiinteistömaailman kaveri.

(Ja jos joku ei vielä tiedä, niin dt siis järjestää talonäyttöjä ennen asukkaiden sisäänmuuttoa jotta kiinnostuneet pääsevät katsomaan valmiita taloja, tutustumaan dt:n rakennustyyliin, käytäntöihin, materiaaleihin... Pääsee juttelemaan talomyyjälle, hakemaan esitteitä, kyselemään, ottamaan kuvia.. Itse on kierrety myös näitä paljon ja koettu ne erittäin hyödyllisiksi! :) )

Tässä vähän alkutunnelmia talolta ja huonekuvia:


Eteisessä oli vastassa söpöt dt ilmapallot
lapsille jaettavaksi!
Meidän Blogin käynttikortteja...! :)


Näytössä mukana oleminen olikin yllättän mukavaa, oli kiva seurata kävijöitä, ja jutella heidän kanssaan. Kaikilla oli paljon kysymyksiä, ja oli kiva itsekin kysellä ja kuulla muiden taloprojekteista tai haaveista. :) Erityisen kiinnostuneita ihmiset oli sisutusmateriaaleista, oliko ne dt:n perusvalikoimaa vai lisähintaisia, ja myös sähköistä + talomatista kyseltiin.

Toki joku voi nyt ajatella että tyhmää olla näytössä mukana kun on tavallaan ilmaista työvoimaa dt:lle, mutta minä ainakin nautin näyöstä itseni takia, oli kivaa jutella ja seurata ihmisiä, kuulla kuulumisia ja tulla kuulluksi omasta kodista :) Omat pikku Asuntomessut :)

Kävijöitä oli mukava määrä, talossa oli kokoajan kuhinaa ja juteltavaa riitti. Katu oli täynnä autoja. :)
Kävijöitä oli ainakin Lapista, Lohjalta, ihan lähialueelta, ja itä-vantaalta, varmasti paljon muualtakin, mutta kaikkien kanssa ei tullut juteltua, tai ei tullut ilmi mistä olivat.

Vanha Kannistontie

Näyttö näkymää

Ystävät ja kummipoikakin tulivat katsomaan taloa :)

Kylpyhuoneen ja saunan ihmettelyä.

Kummipoika tutkimassa pukeutumishuonetta...

.. ja testaamassa vaatteille varattua kapasiteettia... :)

Mukavia jutteluhetkiä! :)

Erityisen ihanaa oli, tosin kenestä talonrakentajasta ei olisi, kun sai kehuja ja positiivisia kommentteja omasta kodista, kehuttiin kauniiksi ja hienoksi taloksi :) Tuli mukava olo, ja tuntui että ne monet ikävät vastoinkäymiset ja edellisen päivän siivoukset unohtui, kun tuntui että oli se kaikki sen arvoista kun muutkin kehuivat... :)

Erityis ihailua sai pukeutumishuone (jesh!) ja kodinkoneet. Mielenkiinnolla odotamme että lisääntyykö dt taloihin pukeutumishuoneet tämän myötä... ;) (aika mahtipontisia haaveita meillä... :D)...

Lopuksi oli kiva talomyyjämme jättänyt hieman ihanaa iltapalaa meille upouuteen jääkaappiimme!


Kiitos hyvästä yhteistyöstä ja mutkattomuudesta talomyyjällemme Akille!10 kommenttia:

 1. Onnea uuteen ihanaan kotiinne! Se on upea! Kävimme eilen talonne näytössä mutta harmi ettei ehditty juttelemaan. Pukeutumishuone oli hieno kuten bloginne kuvissakin, tosin hienompi vielä livenä :) Meille on nousemassa Hailuoto 153a itä-Vantaalle. Blogistanne saimme idean Talomatista - kiitos siitä. Meillä pystytetään juuri väliseiniä ja innolla odotamme talon valmistumista toukokuussa. Mukava kuulla että näytöstä jäi hyvä mieli ja edellisen illan siivousurakka unohtui. Kuvat olivat järkyttävää katsottavaa.
  Teidän urakka on nyt takanapäin ja pääsette muuttamaan ihanaan kotiinne! Onnea vielä kerran!
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos kovasti! :)
   Oli tosiaan sen verran porukkaa ettei ehtinyt kaikkien kanssa jutella, harmi, mutta jos mitään kysymyksiä teille tulee niin heittäkää sähköpostia villalehtonen@gmail.com niin vastataan niin hyvin kuin osataan! :) Ja vois olla kiva kuulla välillä miten projekti etenee, jos jaksatte kirjotella! :)
   Pitääpä tulla sitten kurkkimaan teidän näyttöön! Ehkä siellä törmätään, jos olette paikalla ;)

   Talomatista teemme laajemman postauksen vielä myöhemmin mutta sanoisin kyllä nyt heti että ledispotit kannattaa valita tarkkaan jos on itse tarkkaa valosävystä, meille tuli kalliit spotit n. 40e/kpl ja värisävy ei vastannut odotuksiamme...! Yritetään vielä vaihtaa ne... Me ei siis nähty niitä etukäteen, pyydettiin vain lämpimänväriset...
   Tsemppiä kovasti projektiin!

   Poista
 2. Kyllä on upea koti teillä :) Onnittelut.

  VastaaPoista
 3. Hei Marru ja kiitos ledispot vinkistä. Talomatin yhteistyökumppani kävi työmaalla viime viikolla ja saatiin muutamasta vaihtoehdosta valita. Valittiin kylmä led-nauha sävy keittiöön mutta jäi hiukka mietityttämään onko liian viileä sävy kuitenkin... Spotteja oli kaksi vaihtoehtoa jotka molemmat vaikuttivat hyviltä mutta nähtäväksi jää...
  Ja kiitos tsempistä! Sitä tarvitaan! Muuttovalmiissa talossa on kaikenlaista hommaa ja selvittämistä kuten tiedätte ;) Laitan jossain vaiheessa sähköpostia. Olisi muutenkin kiva vaihtaa kuulumisia näin DT-kolleegoina :)
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Nina! Ihmeessä joo vaihdellaan kuulumisia, on tosi kiva kuulla miten muilla mennyt/menee ja jutella muiden samaa tehneiden kanssa! :D ja vaikka vkonloppuna kannetaanki kamoja jo sisälle niin käymäänki saa tulla! :)

   Pakko kysyä että mitä oli kaksi vaihtoehtoa spoteille? Me ei tosiaan saatu valita mistään... Otitteko talomatin dt:n kautta vai heiltä suoraan? Mietin että olisiko käytännöissä sen takia ollut eroja...hmm! :)

   Ollaan yhteyksissä! :)

   Poista
 4. Oi, hienolta näyttää ja näyttökin tuntuu menneen hyvin! Onnea!!

  VastaaPoista
 5. Saako näin tuntemattomana kysellä että paljonko teillä tuli kokonaisuudessaan maksamaan kaikki (tontti, rakentaminen, kodinkoneet jne)? Vaikutatte kuitenkin ihan normaalilta pariskunnalta jolla on jalat maassa eikä kultalusikkaa suussa :) Tätä kyselen siis että tietäisin kuinka realistista oman talon rakentaminen jonain päivänä olisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, aivan ehdottomasti saa kysellä! :)
   Me tullaan tekemään erillinen blogaus tarkoista kuluerittelyistä ja näin ollen myös loppusummasta mitä kaikki tulikaan kustantamaan... :)
   Ei olla joo mitään kultalusikka suussa syntyneitä, mutta omia säästöjä on kyllä projektissa käytetty, ja näin ollen mahdollistettu esim. omien kodinkoneiden oston ja lisähintaiset sisustusvalinnat... Mutta erittelemme nämäkin kyllä sitten blogaukseen! :) Pysyhän kuulolla! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...