maanantai 21. tammikuuta 2013

Kohtuutonta...

Klo on 18.30 illalla ja tulimme talolle tsekkaamaan että kaikki puutteet on korjattu ja että teemme huomista näyttöä varten lattiapapereiden poiston ja pikaisen lakaisun... Talo on kauheassa kunnossa, joka huoneessa on roskia; pahvia, muovia, styroxia, laudan pätkiä, roskaa, johtoja, ruuveja.. Myös kaikki tasot on täynnä roskaa ja jopa altaat oli otettu roskis käyttöön...

DT:n asenne asiasta soitettaessa oli että viette roskat pois, siivotte minkä jaksatte.. Pelkästään tämän roska määrän keräämiseen kuluu aikaa enemmän kuin on kohtuullista..

Toki, jos kyseessä olisi loppusiivous ja aikaa niin fine, sehän meille kuuluu mutta että näyttö on huomenna ja on jo ilta ja töitä tuntikausiksi niin on täysin kohtuutonta DT:ltä... Ei paljon hymyilytä täällä, päinvastoin, tekisi mieli purskahtaa itkuun ja jättää talo tämmöseksi ja painua kotiin..!!


-Marru

14 kommenttia:

 1. Ei hyvää päivää!! Minä kyllä ehdottomasti jättäisin siivoamatta ja ottaisin yhteyttä sekä talomyyjään ("tervetuloa vaan esittelemään hienoa työnjälkeä") ja työmaapäällikköön. Eiköhän heillä ollut tiedossa tämä näyttö...kohtuutonta on liian vaatimaton ilmaisu; harmittaa teidän puolesta, MURR :(

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös uutukainen DT-talo ja taloesittely pidettiin. Meillä diiliin kuului, että esittelysiivous tehtiin DT:n puolesta. Oletimme, että tämä on yleinen käytäntö DT:llä (ainakin täällä Pohjois-Pohjanmaan alueella. Siivous käsitti kaikkien sisäpintojen puhdistuksen. (Helpotti muuten huomattavasti omaa loppusiivousta!) Roskat toki jouduimme itse raivaamaan sisältä ennen siivousta, kuuluihan työmaasiivous rakennuttajan tehtäviin. Tosin meillä oli pikkuisen väljempi aikataulu kuin teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vaatimalla sai siivouksen, vaikkei kuulunutkaan automaattisesti :) D-talon käytäntö tuntuu vaihtelevan eri paikkakunnilla...

   Poista
  2. Hei! Meillä on näyttö tulossa todennäköisesti maaliskuun loppupuolella Läntisellä Uudellamaalla ja olenkin muutaman sähköpostin Marrun kanssa vaihtanut. Kiitos kivasta blogista!! Tosi kurjasti olivat kauheaan kuntoon teidän talon jättäneet :( Miten tilanne ratkesi, saitteko siivousapua? Olisiko mahdollista, että te joille siivous on tehty, laittaisitte esim sähköpostitse tietoja (paikkakunta, myyjä), joten voisimme tähän vedoten vaatia myös meille samaa? Onhan käsittämätöntä, että DT tarjoaa joillekin siivouksen ja taas toisille ei!! -Tiina-

   Poista
 3. Hei vaan kaikille! Kiitos kommenteista ja sympatioista, lämmittää mukavasti mieltä :)
  Siivousapua ei saatu ja talo oli tosiaan niin kamalassa kunnossa että pikkuisella sipaisulla ei siitä olisi saanut näyttökelpoista niin siivosimme lähes puoleen yöhön asuntoa ja saimme sen 100% tiptop kuntoon, eli teimme loppusiivouksen nyt sitten hieman "pakkoraossa" nopealla aikataululla, kun mielummin olisimme rauhassa siivoskelleet... Mut onpahan nyt alta pois. Jännittää vain kun tänäänkin sinne on mennyt työmiehiä kun hommat eivät eilen valmistuneet, että ovatko sotkeneet taas (uudesta loppusiivouksesta veloitamme kyllä dt:ltä sitten tuntipalkat...) .. Jätin kyllä lapun loppusiivouksen suorittamisesta ja että sotkea ei saa!! :D
  Laitan kuvia vielä tänään kun käyn ennen näyttöä ottamassa hyvät päivänvalo kuvat talolta! :)
  Kiitos kaikille, ja ihanaa että blogille on lukijoita! :) Mukavaa viikkoa kaikille! <3

  VastaaPoista
 4. Olipas kurjasti tehty työmiehiltä, kyllähän hyviin tapoihin kuuluu omat jäljet siivota eikä jättää roskia mihin sattuu. Meillä valmistui talo (DT) ennen joulua ja kyllä meilläkin siivottavaa oli muttei tuon näköinen ollenkaan viimeistelijöiden jäljiltä. Näyttöä meillä ei ollut, jos olisi ollut kuten aluksi suunnitelma oli, tuon siivouksen minäkin olisin vaatinut DT:n piikkiin ;)
  Toivottavasti kaikki puutteet saatiin kuitenkin korjattua ja pääsette kohta asettumaan uuteen ihanaan kotiin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa oli korjattu, mutta valitettavasti löydettiin vähän uusia, isompia korjauksia vaativia juttuja... mutta toivotaan että nopeasti hoitaisivat että päästään pian uuteen kotiin :)

   Poista
 5. Meillä oli diili näytön suhteen sellainen, että vastineeksi näytön pitämisestä saatiin jotain kaupan päälle. Myyjän mukaan aiemmin tarjosivat siihen sitä siivousta korvaukseksi mutta että nyt tarjosivat mieluummin jotain omia lisähintaisia asioitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi hyvin erilaiset käytännöt eri paikoissa, saako udella missä päin teillä on projekti ollut?

   Poista
 6. Meillä ei ole vielä valmista ja samassa kunnassa ollaan. Myyjä on meillä varmaan ollut eri.

  VastaaPoista
 7. Minun mielestä olet ainoastaan laiska valittaja. Kuuluu normaaliin rakennustouhuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sinun mielipiteesi :)
   Jos asukas on jo osittain siivonnut kohteen, ja päivää ennen työmiehet tulevat ja sotkevat mielin määrin vaikka paikalla oli mm. lappuja että huone loppusiivottu, elä kävele kengät jalassa, on minun mielestä vain huonoa käytöstä työmiehiltä jos ei huomioida ollenkaan asukkaan ponnistuksia vaikka on tiedossa että näyttö on seuraavana päivänä. Toki on jokaisen oma asia minkä näkee normaalina raksatouhuna ja minkä ei, ja toiset myös tyytyy kaikenlaiseen kohteluun ja toiset ei.

   Poista
 8. Meillä talo valmistumassa pian ja sopimuksessa maininta näyttelystä sekä siivouksesta ollaan sovittu aikoinaan
  Meillä kun talossa on rakentamisen suhteen ollut valtavia vastoinkäymisiä kukaan ei talonäyttelystä ole puhunut sanaakaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...