tiistai 22. tammikuuta 2013

Kodinkoneet asennettu ja loppusiivous tehty!

Huh! Ehdittiin ennen näyttöä...
Eli meillähän oli siis kodinkoneet hankittu itse, eli myös asennus oli tietenkin tehtävä itse. Olisimme mielellään asentaneet kodinkoneet heti kun ne saapuivat mutta erinnäisten ongelmien ja viivytysten takia emme päässeet asentamaan näitä kuin vasta päivää ennen näyttöä.

Ihan ensimmäisenä asensimme mikron, se oli helpoin, tosin oma aikansa meni ihmetellessä kun laatoittaja oli laatoittanut myös mikron aukon hyvää hyvyttään, ajatellen varmaan kun siihen tavallinen mikro tulee niin on kiva takaseinä ja helppo pitää puhtaana, ainoa vaan, kun meille tulikin integroitava mikro...
Mikrohan ei nyt sitten millilleen sinne asetu oikein, juurikin näiden laatoitusten takia, mutta kyllä sitä käyttämään pystyy, eikä sitä oikeastaan huomaa, ettei se millilleen siellä ole....

Seuraavaksi asennettiin pesukone kodinhoitohuoneeseen, ja siinäkin meinasi aluksi olla hieman haastetta kun pesukone oli 60cm leveä, ja sille tehty aukko oli myös 60cm leveä... Pesukoneen paikalleen saanti oli pienoinen haaste, mutta mahtui se sinne aukkoon. :)  Kysyttiin varalta keittiömaailma, että onko näin, että aukon on tarkoitus olla näin tiukka, mutta kuulemma kaikissa uusissa kohteissa tehdään näin, niin olkoot sitten näin. Ainoa mistä olemme huolissamme, on se, että kun kone linkoaa, se ääni kaikuisi kalusteiden kautta asuntoon...

Aivan vaateriin pesukonetta ei vielä saatu, kun säädöt tuntuivat loppuvan kesken kun sääti, kun lattiassakin on kaato. Pitää vielä ihmetellä että tarviiko ostaa lisäpalat jalkojen säätöihin vai meneekö vielä lisäsäädölläSeuraavaksi asensimme jääkaapin, mutta emme edelleenkään ole tyytyväisiä sen "istuvuuteen" koloonsa.. Jääkaapissa on siis vesipiste jääpalakoneelle ja sen vesihana oli huonosti suunniteltu DT:llä, niin jääkaappi ei mahdu koloonsa kunnolla.. Tätä selvittelemme vielä näytön jälkeen, voisiko sen korjata paremmaksi.


Sitten taas haasteellinen asennus; astianpesukone, integroitava. Sen mahtuminen koloonsa oli myös omanlaisensa ongelma, koneessa on syvennys takana missä putket mahtuvat nätisti menemään, mutta syvennys ei ole niin korkealla että se yltäisi allaskaapin seinämään tehtyyn reikään. Ja tämä reikähän oli alunperin allaskaapin pohjassa, josta se sujahtaisi mainiosti, mutta ilmeisesti näissä on tapana että allaskaapin pohja on “vesisulku” joten se ei käynyt ja piti tukita ja tehdä toinen reikä seinään. Kone on vielä ilman ovea, mutta toivottavasti kalusteasentajat ehtisivät vielä sen laittamaan.Uunin ja lieden oli dt:n pojat asentaneet jo aiemmin. :)
Ja loppusiivouskin lopulta suoritettiin samana päivänä koska homma meni niin järjettömäksi..
Eli tarkoistus oli ennen näyttöä käydä poistamassa lattioista suojat pois ja vähän lakaista, heittää ne "muutamat" roskat mitä viime hetken töistä vielä jäi niin roskiin ja lähteä kotiin.. Joo, ei mennyt ihan putkeen ku saavuttiin talolle; siivo oli kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Joka huoneessa oli jotain roskaa lattioilla, toisissa enemmän, toisissa vähemmän. Roskaa oli manuaaleja myöten myös saunan lauteiden alla, ja myös lavuaareita oli pidetty roskapönttöinä. Kaikki tasot oli sotkuisia. Kun siinä aikansa kiehui ja harmitteli, nii lopulta päätettiin että ajasta viis, vedetään loppusiivous nyt samantien, että sitten jos joku vielä sotkee eikä siivoa jälkiään, ja me joudumme uudelleen loppusiivoamaan, veloitetaan se sitten dt:ltä ;)

Sen lisäksi että jouduimme siivoamaan talolla tuntikausia naurettavia sotkuja viimetingassa kun dt:n hommat oli niin myöhässä niin kaikkia hommia ei oltu edes tehty loppuun, edelleenkään. Liesituuletin oli kesken, apteekkarin kaappi oli irrotettu mutta ei laitettu paikalleen, takana eduslasia ei oltu asennettu, khh:n ledilista uupui vielä, eli työmiehiä on menossa talolle vielä tänään.... Parempi pysyä talo yhtä siistinä kuin se eilen illalla jätettiinkin!

Tässä kuvia kun kämppä siistinä:

Eteinen

Makkareiden ovia ja nurkkaus

Eteinen/olohuone näkymä


Olohuone. Työhuoneen lasiovi.

Olohuone.

Khh

Kylppäri

Sauna ja ledit

sauna ja kiuas

Pikku wc

vaatehuone


Kaikista makkareista ei ole kuvaa, oli jo sen verran pimeää eikä kaikissa huoneissa valoja, niin ei tullut otettua kuvia.. mutta tässä alkuun :)

Huomenna kuvia näytöstä ja vähän juttua siitä... :)

2 kommenttia:

  1. Teillä on hieno koti! Oletteko viihtyneet:)??
    -Tiina

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Oikein hyvin ollaan viihdytty! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...