lauantai 8. joulukuuta 2012

Laatoitus huolia

Talolla on ollut viimeisen kuukauden aikana todella hiljaista, mutta tänä aamuna saimme talolta soiton laatoittajalta, ja pyynnön tulla käymään, olisi kuulemma kysyttävää laatoituksista. Paikalle päästyämme siellä oli mies täydessä vauhdissa tekemässä eteisen lattian laatoitusta, mutta vesieristyksien tekoa ei ollut aloitettu vieläkään.

Tässä alkuun kuvia eteisen laatoituksesta: (laatta oli siis Riverstone white 33x33)


Noh, laatoittaja halusi varmistaa pienen wc:n laatoitus suunnitelman, eli toista laatoitusta lattiasta n. 90cm korkeudella, eli kalustekorkeudelle, ja siitä jatkuu kattoon saakka sitten toinen laatoitus. Näissä ainoa huoli oli se, että muille seinille valitut valkoiset laatoitukset eivät ole millilleen samankokoisia, niin saumat eivät tule menemään millilleen yhteen. Tosin kalusteseinän laatoituksiin tulee tummanruskea saumaus, ja muihin valkoinen, että eroa tuskin tulee huomaamaan...
Pidetään nyt ainakin peukyt pytyssä.

Tässä vielä muistin virkistykseksi kuvia laatoista:Mutta se, mikä aiheutti ne isot huolet, oli taas kerran, kylpyhuone.
Meillähän on siis alkuperäisen suunnitelman mukaan kylpyhuoneeseen tulossa 3x luonnonkivi  raitaa ja suihkun alla luonnonkiveä (Stone Pebble White 30x30), ja näistä töistä oli sovittu laatoittavan firman Rakennus Verstas Oy:n kanssa puhelimitse jo ennenkuin laattoja tilattiin, heille myös lähetettiin suunnitelmien 3d kuvat.

Tässä vielä virkistykseksi näistäkin laatoista kuvaa:Paikalla ollut laatoittaja olikin vastahakoinen asentamaan niitä näin. Selitys oli se, että ovat kovin työläitä, menee useampi päivä ylimääräistä aikaa laittaa, saimme hyvin erinlainen mielikuvan kun  aiemmin kyseltyämme saimme. Ongelmana nähtävästi oli saumakohdat, jossa on paljon käsityötä kun kiviä pitää yksitellen asetella. Noh, laatat oli jo tilattu paikalle ja maksettu, niin pakkohan ne on käyttää, halusi laatoittaja sitä tai ei.. Yritimme miettiä kompromissia, ettei laatoittajan tarvitse tehdä viikkoa ylimääräistä työtä mutta että laatat eivät menisi kuitenkaan hukkaan.

Pitkän pohdinnan jälkeen muutimme suunnitelman siten että raitojen sijaan laitamme jokikivet päätyseinälle, sekä lattialle niinkuin alunperinkin. jolloin ei ole montaa eri hankalaa kohtaa tehtävänä. Tämän piti olla vähemmän työlästä kun on vähempi suoria saumoja, joskin jokikivi laattoja joutunee tilailee lisää. Laatoittaja ei järin innoissaan ollut edelleenkään, mutta suostui kuitenkin sen tekemään.  Sitten hän demonstroi luonnonkivineliöllä meille millaiseksi jälki tulee kun ne vain laittaa sinne, ilman että käsin asettelee yksittäisiä kiviä. Esimerkissä se ei nyt järin pahalta näyttänyt, ja epäröivästi suostuimme siihen, mutta nyt jäi epäilyttämään tuleekohan kovinkin isoja epätasaisuuksia ja rakoja, kyseessä on kuitenkin melko kallis seinä jokatapauksessa.

Erityisen hankalaksi tämän keskustelun teki myös kielimuuri, laatoittaja oli ihan mukava virolainen mies, mutta puhui kovin nopeasti, ja monesti oli vaikeaa saada selvää mitä hän tarkoitti.

Noh, saa nähdä mitä meidän kylpyhuoneesta tulee... Pitääkin tässä lähipäivinä olla tiiviisti talolla seuraamassa urakkaa, niin pääsee heti puuttumaan epäkohtiin jos sellasiaia alkaa ilmenemään
Ei tässä tällähetkellä jaksa kuin vetää syvään henkeä, ja toivoa parasta. Peukut pystyyn! :)

Alkuperäinen suunnitelma:
Muokattu suunnitelma:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...