sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Kuulumiset talolta

Ei ole päästy vielä esittelemään valmista kalustamista kodistamme, kun se ei ole edelleenkään valmis, eli kuulumiset on tällä hetkellä taas vaihteeksi hieman hiljaiset. Aluksi tuntui että nyt alkaa taas tapahtumaan, ja vauhdilla kun tuli laatoittaja, ja kalustajakin etuajassa, mutta laatoitusten teon jälkeen on tahti on melko hidasta. Keittiö, khh, ja kylpyhuone on melkein valmiita, eteinen ja pikku wc aloitettu. Liesituulettimen asennus aloitettu. Kaikenlaista pientä mutkaa ollut tässä kalustamisessa matkassa, kun meillä on siellä asentaja joka tekee ensimmäisiä kertoja omakotitaloja, niin on tullut hieman väärinkäsityksiä ja ymmärryksiä.

Kalustajat aikoivat tulla jatkamaan hommia vasta 2.1.2013, joten kaikki jää odottelemaan siihen asti sitten.

Tällä hetkellä ongelmia kalusteissa on keittiö yläkaappin nurkkaus, johon asennettu "lisäpala" ei istu paikalleen, vaan irvistää.

Kaapit ja rako ennen peittolistaa...

Peittolista paikallaan..
Eteisen yläkaapin kalusteisiin tarvii kulmaraudat joita ei ollut tilaukseen tilattu koska ei tiedetty että niitä tarvii, eli eteinen odottelee niitä.Pikku wc:n peili on asennettu liian korkealle, jonka seurauksena peilin ylälinjaa suunniteltu sivukaappi ei istu paikalleen, koska sähköt ei osu kohdalleen.


Aikaisemmin ongelmana oli saareke joka asennettiin väärin, ja sen korjailussa on mennyt aikaa.

Saareke väärin asennettuna.

Saareke väärin asennettuna.
Saareke korjataan kauemmaksi seinästä

Saareke valmiina


Lvi asentaja on aloittamassa hommat talolla piakkoin, niin ehkä tämä tästä etenee.. :)

Lvi asentajan kanssa käytiin läpi paikkoja missä piti tarkistaa tarkempi sijoittelu tai oli jotain ongelmia. Yksi erityisen ärsyttävä ongelma on jääkaapin jääpalakoneen vesipisteen sijoittelu, kun se sattuu olemaan suoraan jääkaapin takana, ja se on vähän huono paikka sulkuhanalle, jos tarvii nopeesti päästä sulkemaan vesi, saatika että se mahtuisi sinne. Vaihtoehtoina oli että putkea vietäisiin jääkaapin  yläpuolen kaappiin, tai allaskaappiin, johon hana tulisi, mutta pitää vielä tarkistaa suunnittelijalta, joten menee ensivuoteen...Posti toimitti keskuspölyimurin, mutta nähtävästi heidän oli tarkoitus jättää kaksi laatikkoa, mutta tarjosivat vain yhtä, joten meillä on nyt kpi-yksikkö, mutta ei imuriletkua/siivousvälinesarjaa. Onneksi ei pitäisi vaikuttaa asennukseen, mutta harmittaa tämmöinen ylimääräinen säätö.

Viikolla saapui myös kodinkone-toimitus, eli jääkaappi, uuni, liesi, apk. Jääkaapin sisäänkantoa sai hetken hämmästellä, mutta pienen porrastuksen rakentamisella kuistiin ja nokkakärry akrobatian kanssa sisäänkanto kuitenkin onnistui ihan näppärästi, ulko-ovi jouduttiin tosin ottamaan irti.

Jouluaaton ja joulupäivän hiljennymme joulunviettoon, mutta tapaninpäivänä varmasti meidän osalta hommat jatkuu, olisi tapetointia ja sen semmoista pientä puurtamista, laitamme välipäivinä kuulumiset lvi asennuksista ja jos välitilalaatoitukset on aloitettu (dt:n extanetin mukaan pitäisi olla...!)...

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin:

Keittiö

Keittiö ja liesituuletin


Khh

Kylpyhuone


Hyvää, rauhallista ja nautinnollista joulua kaikille!

ps. käy tsekkaan ihanan Perhosniitty raksablogin arvonta täältä. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...