sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sulakkeet palaa ja Nilan hiljenee

Parisen viikkoa sitten ihmettelimme että oli yhden vaiheen pääsulake palanut. Tämän huomasimme kun lämpöpuhallin ei enää puhaltanut lämmintä. Ajattelimme että timpurin saha oli käynnistyessään aiheuttanut piikin tms. eikä sitä sen kummemmin mietitty ja vaihdoimme vain sulakkeen.

Siitä viikko eteenpäin, huomasimme että nilanin lattialämmitysputket olivat viilentyneet aiemmasta haaleasta lämmöstä. Noh ilmoitimme siitä DT:lle, kuvittelimme että on jäänyt jokin väärä asetus kun sähköt on lähtenyt, mutta ei viitsi itse säädellä kun ei ole vielä kovin tuttu laite.

Putkimies tuli katsastamaan, ja totesi että onhan tässä kaikki muuten ok, mutta ei vaan lämpiä. Kurkistus  teknisen tilan sulakekaappiin ja kas kummaa, nilanin oma sulake yhdeltä vaiheelta oli mennyt pois. Ja kun sen käänsi päälle niin kuulu *poks* ja toinen vaihe meni pois. Putkimies pyysi sähkömiehen paikalle, että siellä on varmaan menny naula jonkun sähköjohdon läpi.

Sähkömies tuli paikalle ja tarkasti johdot ja totesi ne ehjäksi. Ei keksinyt muuta kuin että vika on Nilanissa, ja siihen hän ei koske kun se menee takuuhuoltona.

Sulakkeita sähkömiehen tutkinnan jäljiltä.

Nilanin huoltomies kävi sitten katsastamassa tilannetta ja epäili että ehkä releissä on jotain häikkää, mutta menee viikonlopun yli että saa uudet. Tässä välissä tietenkin viikonlopulle oli tulossa syksyn ensimmäiset pakkaspäivät ja lumisade, joten huolena oli ettei putket jäädy, vaikka lämpöpuhallin toki on päällä.

Sitten Nilanin huoltomies vihdoin tuli vaihtamaan releet, hän ihmetteli ettei hän kyllä mitään vikaa näissä nää, mutta toisaalta johdot oli niissä vähän huonosti kiinni. Noh, toivottavasti ne ovat nyt sitten kunnossa, nyt ainakin lattialämmitys rupesi pelittämään kaikilla vaiheilla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...