maanantai 19. marraskuuta 2012

Shoppailua Askossa; sohva yms!

Askossa oli hiljattain kaikki -25% alennukset, ja pakkohan siellä oli käydä tarkastamassa tarjonta koska olimme haaveilleet, että muuton yhteydessä voisi hankkia sohvan, sängyn ja ruokailuryhmän...
Ja Askosta löytyi meille sohva!

Sohvilla tuli hypittyä monen päivän ajan, ja omaan takapuoleen sopivia olikin yllätävän vaikea löytää. Oli liian isoja istuinleveyksiä, liian kovia, liian pehmeitä, väärän kokosia paloja, selälle huonoja, mitä milloinkin. Sohvan malli oli kuitenkin meille melko selvä alusta asti. Muoto vaatii että se on modulisohva, 2-3 isuinpaikkaa yhdellä seinällä, kulmapala, yksi istuinpaikka ja avoin pääty sekä rahi.

Malleja katsottiin erityisesti Askosta, Iskusta ja Finsoffalta, muualtakin kateltiin mutta hieman heikosti löytyi omaan makuun. Iskusta Module ja Montreal oli harkinnassa, Finsoffilta Alex, mutta enempi kun niitä kokeili niin ei mikään ihan tuntunut omalta. Askon BB tuntu heti hyvältä istua, mutta ei varsinaisesti ollut moduulisohva, joskin divaanisohvan olisi vissiin saanut melko oikein muotoisena, mutta pienempänä.

Pisimpään harkinnan alla taisi olla Askon Foxxy, joka oli jo melkein tilauksessa, mutta ehkä pikkaisen jäi harmittamaan pari yksityiskohtaa kuten jalat ja meidän kokoonpanossa olisi ollut erileveyksisiä istuinpaikkoja, joten käytiin vielä varmuuden päälle yksi kierros sohvia läpi.

Lopulta päädyimme sitten Askon More sarjaan josta kokosimme itsellemme mieluisen sohvakokonaisuuden, ja tilasimme sen tammikuun lopulle. Settiin lisäsimme myös pari niskatukea ja pari sisustustyynyä.

Kangasta mietittiin pitkään ja hartaasti, isännän silmään tummemmat kankaat näytti paremmalta, mutta oli jo etukäteen sovittu vaaleanbeigestä väristä, ettei olohuone mene liian tummaksi, kun sohvan taakse tulee tummemman sävyinen seinäkin. Lopulta päädyimme Sublim-kankaan 11-sävyyn, eli vaaleanbeige. Se oli miellyttävän tuntuinen ja näköinen, ja sitä kehuttiin kestäväksi ja helppohoitoiseksi. Mutta ei tietenkään sieltä halvimmasta päästä..

Erityisesti hankalaa kankaissa oli myös se, että kaikissa liikkeissä, ketjuilla joilla on useampia liikkeitä pk-seudulla, oli esillä samat sohvamallit samoilla kankailla.. ?! En ymmärtänyt tätä yhtään, kuinka helppoa olisi ohjata asiakas lähellä olevaan toiseen liikkeeseen katsomaan kangasta sohvassa josta on kiinnostunut, kuin se, että päätös pitää tehdä pienen tilkun perusteella kun sohvia kyllä liikkeissä riittää... Noh, toivotaan että kangas valintamme on hyvä! :)

Tässä hieman kuvia Askon 3D-suunnitteluohjelmalla tehtynä


Askosta ei valitettavasti herunut kotiin kuljetusta massiiviselle sohvalle, johtuiskohan siitä kun on alennukset jo valmiina, niin lisä etuja ei haluta antaa, vaikka vähän kyllä yritettiinkin vonkaa... Ei auta kuin mennä itse noutamaan, koska kuljetus on kuitenkin 60e, niin ei haluta sitä enää ison ostoksen lisäksi tuhlata.

Lisäksi mukaan kuitenkin Askosta tarttui jo pidempään haaveilemamme Matisse lattiavalaisin, tummanruskealla jalalla. Se mitä luultavamme muuttaa työhuoneeseemme :)
Pienempinä sisustustarvikkeina mukaan tarttui kaksi kaunista valkoista puulaatikkoa läpinäkyvällä kannella, toinen tekstillä Bling Bling (ympärillä pikku timantteja), ja toisessa lukee Kynttilöitä ja on tähtikuvio. Blingi on tulossa vaatehuoneseen korusäilytykseen, ja kynttilälaatikko löytää varmasti paikkansa oh-keittiö akselilta.. :)
1 kommentti:

  1. Moikka! Meillä on sohvahankinta edessä ja teillä tämä More ollut käytössä nyt jo kauan.
    Mitä olette tykänneet?
    Onko tyynyt yms. Pitänyt muotonsa?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...