torstai 22. marraskuuta 2012

Postilaatikon hankinta ja sijoittelu ohjeet!

Olen jutellut postiin postilaatikon paikasta ja asettelusta, ja kaikeksi onneksemme saamme asettaa postilaatikon talomme kohdalle! :)  Ohjeita tuli lähinnä siitä, että laatikkoa ei saa asettaa liikaa tontin puolelle, vaan pitää olla selkeästi tien reunassa, niin että postinkantaja yltää hyvin autosta postin sinne laittamaan.

Ohjeita muuten postilaatikon sijoitteluun kävin lukemassa postin sivuilta täältä.
Ja pystyttämiestä luin myös postin sivuilta täältä.

Postilaatikkoja emme kauhean laajalta tutkailleet, meille oli jotenkin aika alusta asti selkeää, että meille tulee perus suomalainen Bobi postilaatikko. Ne on kivannäköisiä, monta värivaihtoehtoa ja sivulla oli hauskat videot laatikoiden kokoeroista, joiden avulla oli helppo valita itselle sopiva laatikko.

Meille raakautui kaikista laatikoista Bobi Grande (kork. 60cm, lev. 32cm, syv. 27cm), valkoinen, valkoisella telineellä. Tähän pitäisi mahtua hyvin myös silloin tällön saapuvat isommat kirjekuoret :) ja tilan riittää, jos käy vähän matkoilla!

Kuva: Bobi

Kuva: Bobi

Laatikko tuli tilattua talotarvike nettisivustolta, koska siellä oli laatikot ja rungot halvempia kuin esim. perus Prismassa, ja tilaukseen ei tullut edes postikuluja :)
Laatikko tulee oletuksena perus lukolla, mutta sen voi itse tuunata myöhemmin, jos haluaa vaikka siihen lukon joka on samaa sarjaa kotiavaimen kanssa, tai sitten lukon voi poistaa ja laittaa avosalvan. Katsomme ajan kanssa, mikä alkaa tuntumaan eniten omalta ratkaisulta :) Toisaalta kenelläkään ei oikein tunnu olevan lukollista siinä alueella, mutta toisaalta tuntuu hassulta että olisi avoin postilaatikko tienvarressa... let see!

Nimikylttiä laatikon mukana ei tule, ja emme ole vielä päättäneet millaisen kyltin haluamme. Bobin sivuilta saa perus nimikylttejä, mutta on myös monia muita nettisivuja joista saa bobi yhteensopivia nimikylttejä, mutta fonttimahdollisuuksia on useampia... Löytyi ihan googlesta haulla "bobi nimikilpi".
Luulemme kuitenkin että teemme kilven muoto "talon numero sukunimi". Itse haluaisin jonkun vähän "romanttisemman" mutta miehelle varmasti riittäisi tuollainen ihan perusversio... Katsotaan mihin päädytään ... :)

Kuva: Bobi

Nyt vain toivotaan että laatikko tulee pian, jotta pääsemme sen asentamaan vielä kun maa ei ole jäässä, sillä Bobin sivuilla oli hyvät asennusohjeet laatikolle, ja siellä kerrottiin että teline tulee kaivaa n. 40cm syvyyteen, niin mielummin sitä nyt kaivaa kuin jääpeitteen tultua... :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...