lauantai 24. marraskuuta 2012

Nettikaapeli

Pistimme hiljattain Elisan Talokaapelin tilaukseen, kun ohjeena Elisan sivulla ohjeena oli että pari kuukautta ennen talon valmistumista on hyvä hetki tilata.

Toiveena oli saada valokuituyhteys mutta eivät suostuneet toimittamaan vanhalle omakotitalueelle. Se vain jäi erityisesti harmittamaan kun lähimmät kuitu yhteydet ovat kuitenkin jo n. 300metrin päähän rakennetuissa uusissa taloissa, enkä jotenki olis halunnut ‘vanhaa tekniikkaa’ uuteen taloon. Kuitenkin on pieni aavistus että muutaman vuoden jälkeen kaapeloinnit pitää sitten kuitenkin muuttaa kuiduksi.

Samapa tuo, nyt tontilla kävi Eltel tuomassa kaapelin tontin nurkalle ja se piti itse ujuttaa putkeen josta se menee tekniseen tilaan. Johdon tulee joku asentaja joskus myöhemmin päättämään.

Tässä kuva kaapelista tontin nurkalla, kaapeli tulee tuosta punaisesta suojaputkesta, ja pitäisi saada ujutettua ylipitkiin keltaisiin putkiin, kuvassa vasemmalla, mutta jatkuu talolle, oikealle päin.

Lähtötilanne

Ensimmäinen putki katkaistu
Kaapeli vedettynä tekniseen tilaan
Putkia yritetään taivuttaa lähemmäksi toisiaan.
Mullat (savet) päälle
Ja kaikki valmista, erikaunis näky tämä
meidän takapiha :)
Teknisessä tilassa kaapeli keritty siistimmin


Laitettiin jotain vanhaa pyykkinarua vetonaruksi tilalle kun kaapelia vedettiin, mutta sen pituus loppuikin kesken, mutta jatkettiin sitä jo sisälle vedetyllä narulla, ja se pätkä riittikin kokonaan putkelle, eli sinne jäi oikeastaan sama naru vetonaruksi, varulta, jos joskus tarvii mitään muuta kaapelia vetää.

Nyt sitten tämän osalta odotellaan vain että asentaja tulee päättämään johdon niin pitäisi saada toimiva netti sitten muuttoon mennessä :)2 kommenttia:

 1. Meillä on Soneran valokuidun päälinja ja siinä linjassa oleva jakamiskaivo tontin rajassa kiinni, noin 4-5 metrin päässä talomme kulmalta. Vesiliittymä vedettiin Soneran kaivon kyljestä ohi, parempi kun koko Soneran kaivoa ei olisi silloin ollut ollenkaan, mutta saatiin se sitten ohitettua ja tuettua riittävän hyvin kuitenkin.

  Kun kysyin Soneralta (ihan työtehtävistäni tutulta henkilöltä vielä), että mitä maksaa Soneran valokuitukaapeli omakotitaloon, niin Vantaalla omakotitaloille ei kuituyhteyttä myydä ollenkaan, vaan pitää olla useamman huoneiston kokoinen taloyhtiö, että "kannattaa" heille Sonerassa.

  Kun sitten edelleenkin tiukkasin, että mitä se maksaa, kun kaivannot on auki ja kaikki valmiina, niin liittymän olisi lopulta saanut 6000 eurolla, johon päälle yritysliittymän kk-maksut noin 100 euroa kuussa. En ottanut.

  Vesilaitoksen 44mm:n mustaa putkea jäi meillä sen verran yli, että se kulkee nyt tyhjänä Soneran kaivon kupeesta meidän tekniseen tilaan. En ole sinne mitään vetonaruja virittänyt, kai tarvittaessa putkesta läpi saa työnnettyä esim. rautalangan tai teräsvaijerin (rautakaupassa myydään erilaisia paksuuksia), ja sen avulla voi sitten vetää kaapelin, jos joskus valokuidun hintapolitiikka vaikka muuttuisi? Siihen asti meillä pärjätään TV:n ostalta kattoantennilla ja netin osalta langattomalla mokkulalla. Esim. Elisalta saa 20 megaisen langattoman yhteyden noin 12 eurolla kuussa. Ja Soneran 6000 liittymämaksun hinnalla näitä 12 euron maksuja makselee aika pitkälle...

  VastaaPoista
 2. Itse tilasin perjantaina Saunalahti Talokuidun. Meillä alue on kuidutettu ja valokaapeli tuli tontille ja se on vedetty taloon sisälle.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...