perjantai 16. marraskuuta 2012

Ideointia: Vaatehuone

Tässä hieman ideointia isosta vaatehuoneesta.
Päämakuuhuoneestamme menee siis tuplaovet vaatehuoneeseemme (9m2), johon yhteen seinään (ovi seinälle) tuli kuvio tapetti Borås tapeter ornament 5966, muut seinät ovat valkoisia.
Tämän huoneen "hyllyttäminen" onkin ollut mielenkiintoinen projekti.

Ihan ensimmäisenä haimme tarjousta Inarialta, koska olen aina ihastellut Inarian kauniita vaatehuone kokonaisuuksia ja muitakin kaappeja, näyttävät ja tuntuvat todella laadukkailta. Kävimme Inarian myyntipisteessä Vantaan Viisarissa hieman kyselemässä kaapeista, ja neuvoja miten huone kannattaisi hyllyttää... Saimme kivat piirrokset avuliaalta myyjältä, ja hinta arvion: n. 3000e halvimmalla mahdollisella värillä: valkoinen, ja ohuimmalla levyllä. Aluksi olin että no ei paha, pelkäsin pahempaa, mutta ajan myötä kun asiaa ajatteli ja suunnitteli, alkoi 3000e tuntua aika kovalta hinnalta.

Kilpailutimme Inarian Keittiömaailmassa samalla kun suunnittelimme keittiötä, saimme sieltä samankaltaisesta kokoonpanosta, mutta huomattavasti riisutummasta mallista (vähemmän koreja, ei laatikkoja ollenkaan; ei kuulu valikoimaan, paljon paljon tankotilaa) tarjouksen n. 2300e. Siltikään emme vielä oikein olleet tyytyväisiä ja asia jäi hautumaan..

Kävimme elokuussa 2012 Ikeassa kanta-asiakas päivillä, siellä sai ilmaisen aamupalan ja 10e lahjakortin tekstiiliostoksiin; menimme sinne hakemaan vilttiä, niin törmäsimme Ikean Pax vaatekaappijärjestelmään, ja erityisesti niin että Ikeassa oli rakennettu käytävälle esille ihastuttava kokonaisuus (kts. alla), johon rakastuin heti!


Huoneeseen on siis tarkoitus nyt tulla Ikean pax vaatekaappeja, minun meikkipöytä, ainakin 1kpl malm lipastoja, pukeutumispenkki, mallinukke torso...
Väreinä ruskea ja valkoinen.

Tässä hieman ideakuvia:Ja tässä taas perinteinen 3D suunnittelu kuva:


Pohja suunnitelma:Kuten viimeisestä kuvasta näkee, oven viereen jää n. 30 cm rako kaapista, sinne olisi tarkoitus itse askarrella pikkuhyllyt. Kulmakaapista jää aikalailla hukkatilaa huoneeseen, mutta sen tiesi sitä valitessaan. Toiseen kulmaan jää myös n. 20cm hukkatilaa, mutta näillä valinnoilla säästettiin 1500e, niin olkoot! :)

Kun osat ovat tulleet, ja vaatehuone on edes kaappien osalta kondiksessa, laitamme postauksen siitä ja kerromme lopullisen hinnan hankinnalle, ja kuinka hyvän tuntoinen ikean kokonaisuus sitten on! :)


Ihanaa alkavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...