tiistai 2. lokakuuta 2012

Päänvaivaa putkista

Nyt vihdoin ja viimein pääsemme avautumaan talolla olleesta tilanteesta kun asia on nyt selvitetty ja loppuun käsitelty.

Eli, kaikki alkoi lattiavalun jälkeen (kts. väliseinä postaus), kun timpurit tuli mainitsemaan meille että maatyöntekijöiden asentamat varausputket (sähköt autotallille, ulkovaloille ja netille) olivat väärässä paikassa, ja tulisi hävittää. Olimme ihan ihmeissämme, että mitä ihmettä tämä voi tarkoittaa... miksi kukaan ei ollut tullut kertomaan (ennen lattiavalua), että putket ovat väärässä paikassa, ei meille eikä Vihdin Pr:lle.

Putket ovat siis asennettu n. 10cm päähän teknisen tilan valmiin elementin reunasta, eivät näin ollen mahdu tekniseen tilaan.

Emme suostuneet putkien hävitykseen vaan otimme yhteyttä työmaapäälikköön ja vastaavaanmestariimme, että mitä teemme.

Vastaus on ollut, että putket pitäisivät koteloida, mutta se tarkoittaa sitä että kotelointi tulee kylpyhuoneemme puolelle, ja tähän ajatukseen emme ole kyllä kovinkaan tyytyväisiä.
Ehdotimme työmaapäälikölle että kotelointi olisi vain n. 130cm korkea ja sen tarvittavan n. 10cm syvä, jotta kotelointia voisi käyttää tasona, ja se näyttäisi suunnitellulta. Ideastamme ei tykätty. Vastauksena oli vain, että kotelointi tulisi olla lattiasta kattoon n. L60xS10.Teimme vastaehdotuksen että jos kotelointi on oltava lattiasta kattoon, että sen reuna pyöristettäisiin, ja se laatotettaisiin taipuvilla jokikivillä jolloin se olisi "hieman outo", mutta sellainen "asuntomessu outo"-ratkaisu, ehkä harmittaisi vähemmän. Tästäkään ideasta eivät tykänneet.

Emäntä hermostui tästä ja soitteli DT:lle yrittiäen selvittää asiaa. Eihän se nyt ihan näin voi mennä, että syytetään asiakasta jostain jonka asennuksesta tai tarkastamisesta asiakas ei ole mitenkään osallinen, sekä ollaan vastahakoisia keksimään ratkaisuja asialle.

Puhelut antoivat aluksi ymmärtää, että DT tulee ottamaan asiasta jotain vastuuta ja että asia selvitetään, mutta kun luvattuja takaisin soittoja ei tullutkaan, alkoi koko homma murentua käsiin ja luotto mennä.

Seiniäkin oli aloitettu levyttämään tällä välin:Lopulta saimme sovittua tapaamisen talolle työmaapäälikön, timpurin ja vastaavanmestarimme kanssa, ja homma alkoi luistaa. Kävimme läpi kaikki eri vaihtoehdot, ja lopulta saimme työmaapääliköltä kokonaan uuden ehdotuksen jonka hyväksyimme:

Putkien reunasta piikataan hieman lattiaa auki, niin että putket saadaan työnnettyä mahdollisimman syvälle tekniseen tilaan päin, ja sitten seinää levennetään max 5cm alkuperäisestä koko seinän matkalta, jolloin ei tule kotelointeja eikä muitakaan ulokkeita. Menetämme muutoksessa 5cm syvyyttä toisesta kylpyhuoneen seinästämme mutta on se ehdottomasti paras ratkaisu tähän mennessä.

Ratkaisu näyttää nyt siis tältä, eli oranssin alueen verran leventyy seinä:


Olemme tällä hetkellä luottavaisin mielin, ja odotamme mielenkiinnolla tämän ratkaisun toteutumista, ei auta muutakuin pitää peukkuja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...