sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ilmantiiveysmittaus

Reilu viikko sitten oli ilmanpitävyysmittaus, ja nyt siitä saapui vihdoin raportti.

Kotimme on taattua B-laatua! :)


Raportissa selitetään arvojen merkitys melko hyvin. Eli ne n50 luku mittaa kuinka monta kertaa talon ilma vaihtuu tunnissa vuotokohtien kautta, 50 pascalin paineella (mitattu sekä yli- että alipaineella, ja otettu keskiarvo). Ja q50 on sama arvo suhteutettuna ilmantilavuuteen ja vaippapintalaan (m3/m2h), ja tämän luvun pitäisi kuvata ilmanpitävyyttä paremmin.

Raportti vertailee tätä lukua vuosien 2002–2004 tehdyn tutkimuksen vastaavanlaisten talojen keskiarvoihin (n50=3.91/h), määräysten vaatimuksiin (q50=4m3/m2h), sekä passivitalon rajaan (n50=0.61/h). Näiden vertailukohtien lomassa oma luku vaikuttaa varsin hyvältä tulokselta, enkä osaa olla muutakuin ihan tyytyväinen :)

4 kommenttia:

 1. Moikka, aloittelin lukemaan teidän blogia kun oma rakentaminen kiinnostaa kanssa ja ollaan kiinnotuttu juurikin DT:n taloista kohtuu edullisen hinnan vuoksi. Tähän kirjoitukseen liittyen kysyisinkin, että kuka taho tuon mittauksen teki? DT:n omat miehet vai ihan joku laillistettu virallinen ulkopuolinen tekijä? Ja kenen toimeksiannosta?

  Kyselen varmasti lisää kunhan etenen kronologisesti tässä teidän projektissa :) Hyvä homma, että olette tämmöisen blogin laittaneet pystyyn. Hahmottuu itsellekin paremmin nuo eri vaiheet ja mitä kaikkea niihin sisältyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Atte!
   Mittauksen suoritti ulkopuolinen tekijä — raportissa lukee “Suunnittelutoimisto Dimensio Oy”, mutta Design Talo mittauksen tilasi.

   Mukava kuulla että blogi kiinnostaa :)
   Ja kysele vain ihmeessä jos jotain tulee, yritetään vastaa parhaamme mukaan :)

   Poista
 2. Varmasti esitän vielä jatkokysymyksiä niihin kirjoituksiin, joista kysymyksiä herää :)

  Sillä vain kysyin tuota että kuka sen mittauksen teetti, että onko vähän samaa meininkiä kuin välittäjän tilaamassa kuntotarkastuksessa käytettyä taloa ostaessa...

  VastaaPoista
 3. Hyvä tietää että raporttia joutuu hetken odotella. Veljeni kertoi että heille tullaan myös tekemään ilmantiiveysmittaus tässä lähiaikoina. Toivottavasti tulee myös hyvät lukemat, kuten teilläkin! Kiitos tästä kirjoituksesta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...