sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ilmantiiveysmittaus

Reilu viikko sitten oli ilmanpitävyysmittaus, ja nyt siitä saapui vihdoin raportti.

Kotimme on taattua B-laatua! :)


Raportissa selitetään arvojen merkitys melko hyvin. Eli ne n50 luku mittaa kuinka monta kertaa talon ilma vaihtuu tunnissa vuotokohtien kautta, 50 pascalin paineella (mitattu sekä yli- että alipaineella, ja otettu keskiarvo). Ja q50 on sama arvo suhteutettuna ilmantilavuuteen ja vaippapintalaan (m3/m2h), ja tämän luvun pitäisi kuvata ilmanpitävyyttä paremmin.

Raportti vertailee tätä lukua vuosien 2002–2004 tehdyn tutkimuksen vastaavanlaisten talojen keskiarvoihin (n50=3.91/h), määräysten vaatimuksiin (q50=4m3/m2h), sekä passivitalon rajaan (n50=0.61/h). Näiden vertailukohtien lomassa oma luku vaikuttaa varsin hyvältä tulokselta, enkä osaa olla muutakuin ihan tyytyväinen :)

3 kommenttia:

 1. Moikka, aloittelin lukemaan teidän blogia kun oma rakentaminen kiinnostaa kanssa ja ollaan kiinnotuttu juurikin DT:n taloista kohtuu edullisen hinnan vuoksi. Tähän kirjoitukseen liittyen kysyisinkin, että kuka taho tuon mittauksen teki? DT:n omat miehet vai ihan joku laillistettu virallinen ulkopuolinen tekijä? Ja kenen toimeksiannosta?

  Kyselen varmasti lisää kunhan etenen kronologisesti tässä teidän projektissa :) Hyvä homma, että olette tämmöisen blogin laittaneet pystyyn. Hahmottuu itsellekin paremmin nuo eri vaiheet ja mitä kaikkea niihin sisältyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Atte!
   Mittauksen suoritti ulkopuolinen tekijä — raportissa lukee “Suunnittelutoimisto Dimensio Oy”, mutta Design Talo mittauksen tilasi.

   Mukava kuulla että blogi kiinnostaa :)
   Ja kysele vain ihmeessä jos jotain tulee, yritetään vastaa parhaamme mukaan :)

   Poista
 2. Varmasti esitän vielä jatkokysymyksiä niihin kirjoituksiin, joista kysymyksiä herää :)

  Sillä vain kysyin tuota että kuka sen mittauksen teetti, että onko vähän samaa meininkiä kuin välittäjän tilaamassa kuntotarkastuksessa käytettyä taloa ostaessa...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...