maanantai 24. syyskuuta 2012

Keittiö- ja kaluste suunnitelmat, ja kuvat!

Noniin.
Keittiökuvat Novartin Keittiömaailmasta saapuivat jokin aikaa sitten, niitä ehtikin jo hieman odotella, yli kuukauden, mutta pääasia että kuvat on nyt meillä.


Muokkasimme Piippolan alkuperäistä keittiötä aikalailla, alkuperäinen keittiö oli suljetumpi “oma huone” ja paljon pienempi kuin muokkaamme versio, iso avokeittiö saarekkeella, yhteinäiseksi tilaksi olohuoneen kanssa.
Alla kuvat:
Jätimme kaikki DT:n perusvalikoiman keittiökoneet pois, ja hankimme omat.

Ja keittiömme lähtikin muodostumaan sillä kun se oli “avattu” avokeittiöksi, että mihin sijoitamme jääkaapin, ja siitä lähdimme sitä rakentamaan.
Teimme alustavia suunnitelmia etukäteen Keittiömaailman sivuilla suunnitteluohjelmassa, jotta emme olisi ihan pihalla siellä kun suunnitelmia ruvetaan tekemään, ja aika tarkkoja visioita meillä olikin, joita sitten viilattiin sopiviksi keittiösuunnitelijamme hyvissä käsissä.

Jos aloitetaan jääkaapista, ja lähdetään luettelemaan vasemmalle päin, seuraavana meille tulee kapea apteekkari kaappi, johon saa helposti sitten kaikkia kuivaruokatarvikkeita yms. hyvin saataville, ja se pitää jääkaapin pois suorasta kosketuksesta muihin sähkölaitteisiin, sillä jääkaapin jälkeen meillä on  ylhäällä integroitu mikro, ja alhaalla integroitu astianpesukone, ja niitä ei suositeltu olevan suorassa kosketuksessa jääkaapin kanssa.

Sitten ylhäällä on astiankuivauskaappi ja sen jälkeen erilaisia tavallisia kaappeja. Alhaalla on roskakaappi ja sitten iso kulmakaappi, jossa on sisällä karuselli, emännän toiveesta hieman tavallisesta poikkeava malli, eli jossa karusellin tasot on umpinaisia jotta ovat helpompi pitää puhtaana. Erikoisuutena tässä karusellissa on vielä se, että ovet mahtuvat sinne sisään pyörähtämään mukana.Nurkasta jatketaan toisella seinälle, alhaalla paljon alakaappeja ja vetolaatikoita, ja tietenkin viinikaappi :) Ylhäällä vaakakaapit, ikkuna, ja ikkunan toiselle puolelle laitettiin emännän toiveesta kaksi vaakakaappia lasi-ikkunoilla, näihin tulee erilaisia laseja esille.


Saarekkeessa on uuni ja liesi, toisella puolella vetolaatikot, toisella kaappi.
Meille tulee valkoiset sileät mattapintaiset kaappienovet, ja tummaa pähkinää olevat laminaatti tasot.

Vetimet:
Vedin V3RS, kuvan keskellä

Laminaattitaso 559Sama sarja jatkuu muuallakin talossa.

Emme ottaneet mihinkään makuuhuoneeseen heiltä vaatekaappeja vaan kaikki rahat meni keittiöön ;)
Näillä näkymin muiden huoneiden kaapit tulee Ikeasta.

Pikku wc:hen tulee perus alakaappien lisäksi sivulle liukuovi hylly, ja seinälle puoliläpinäkyvällä ovella oleva hylly, valopeili ja dt:n valikoimasta poikkeava kulmikas allas.
Kylpyhuoneeseen sama sävymaailma jatkuu ja sinne tulee dt:n valikoimasta poiketen alakaappi, myös kulmikas allas, valopeili ja extrana vielä kapea seinäkaappi jossa voi säilyttää extra shampoot, pyyhkeitä yms!


Kodinhoitohuoneesta poistimme tosiaan ikkunan jotta säilytystilaa saadaan mahdollisimman paljon, ja näin tosiaan saatiin että meillä on khh:ssa yläkaapit. Lisäksi siivouskomero, pyykkikomero, paikka pesukoneelle (ei pesutorni paikkaa), allas aluskaappi ja yksi extrakaappi pyykkoneen vieressä.Eteisen vaatehuoneen sisältö tulee myös keittiömaailmasta, ja sinne tule vain tanko ja yksi hyllykkörivi, eikä muuta, suunnittelemme sen muuten sitten itse loppuun tarpeiden mukaan.Extrana teetimme keittiömaailmasta eteiseen avonaulakko systeemin jota olimme haaveilleet,
tässä kuva josta idea lähti:

Kuva: Kontio-Keittiöt

Ja tällainen meille olisi siihen tulossa:Olemme todella tyytyväisiä, että keittiömaailma oli valmis lähtemään suunnittelemaan meille tällaista ja se todellakin vastaa näyttämäämme kuvaa! Siitä tulee varmasti hieno! :)

Laitamme näillä näkymin sinne naulakon- ja istuinosan väliin seinälle sisustuslevyjä. Olemme erityisesti katsoneet Woo! puisia sisustuslevyjä, värinä Mocha. Hinnat näkee heidän verkkokaupastaan.

Kuva: Woo!

Hahmotelma


Olimme ylipäätään todella tyytyväisiä Keittiömaailman palveluun, ainakin meidän suunnittelija kuunteli meitä todella hyvin, otti kaikenlaiset toiveet huomioon, esitteli erilaisia vaihtoehtoja liikkeessä ja keksi ratkaisuja kun omat ideat loppui, ja hänellä oli näkemystä.

Emme toistaiseksi anna miinusta mistään muusta kuin aikatauluista, kesällä suunnittelijat ovat ylikuormittuneita kun tuuraavat toistensa alueita ja aikataulut venyivät ja venyivät.
Muutostilauksista kuuluisi sopimuksen mukaan saada kalusteluettelokin, ja olemme sitäkin odotelleet jo sen kuukauden... Että lisää henkilökuntaa tarvitsevat selvästi, muuten kaikki ok, odotamme kalusteita suurella mielenkiinnolla! :)

Muutoshinta vakiotoimitukseen tuli 5379€Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...