keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tonttikeskus paikallaan

Pari viikkoa sitten olimme viritelleet telinettä tonttikeskusta varten, semmosta puulavaa jossa se pysyy pystyssä työmaalla. Menneellä viikolla sitten vihdoin tuli sähköjohto tontille, sopivasti ennen kun maatyöt jakuu =)

Johto tontinreunalla
Sähköjohdon toinen pää tien alta sähkökeskukselle

Kun vihdin pohjat tulivat jatkamaan maatöitä, he huomasivat että sähköjohto ei riitä alkuunkaan sinne minne pitäs. Olin tästä hieman hämilläni, mielestäni melko tarkkaan mittailin asemapiirroksesta ja lisäsin jokusen metrin ylimääräistäkin, mutta johto muka riittää vasta puoleenväliin matkaa. Olin siis tilannut 27m, tontille, mutta näyttäisi siltä että sitä oli ehkä 14m. Eli pikainen soitto Vantaan Energialle kyselemään uupuvaa johtoa, käskin laittaa vähän ylimääräistäkin. Mukavana yllätyksenä tulivat kuitenkin jo samana päivänä jatkamaan johtoa. Laittoivat johdon samalla tonttikeskukseenkin kiinni.

Tonttikeskus valmiudessa
Sähköjohdon jatko/liitos kohta

Tässävaiheessa sähköä ei toki vielä tule, johto on vielä maan päällä, sekä pitäisi mittarointipyyntö (yleistietolomake) tehdä. Muista blogeistakin olin tästä lukenut, mutta nyt vasta tajusin mistä on kyse. Vaikka Vantaan Energian pojat (tai siis, alihankkijat) laittoivat tonttikeskuksen kiinni, he eivät täytä yleistietolomaketta kun tonttikeskus ei ole heidän toimittama, joten he eivät ota vastuuta siitä. Tähän siis pitää jokin muu sähköurakoitsija tulla tarkastamaan kytkentä ja ilmoittamaan että kaikki on ok. Design-Talon sähköurakoitsija toki tekee tämän, mutta lisähinnasta (reilu 200e), ja siihen hintaan olisi kuulunut kytkentäkin. Tilasimme kuitenkin tämän DT:ltä. Huoh, byrokratia..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...