lauantai 28. heinäkuuta 2012

Maatyöt alkoivat!

Meidän maatyöntekijäksi tuli Vihdin PR-Rakennus Oy.
Näin keskellä kesää kilpailuttaminen tiukalla aikataululla on ehkä aavistuksen huono idea, tulee aika paljon vastauksia että on lomilla tai kalenteri täynnä, mutta Vihdin PR:n meininki vaikuttaa ammattimaiselta.

Hommat alkoi hyvin aamulla ennen klo seitsemää, ja jatkui aina neljään tai jopa kuuteen saakka iltapäivällä.

Aluksi kaivettiin kuoppaa tarvittavalle syvyydelle, n. 1.2-1.7 metriä, jonka jälkeen lisättiin (karkeaa) soraa, salaojia, putkia, sadevesikaivoa ym. ja lisää soraa (jossa ei ole ns. nollaa, eli hiekkaa) ja tasattiin perustukselle vaadittavalle tasolle. Myös tieliittymälle laitettiin rumpu.

Heti melkein alkuun ongelmaksi tuli katulamppujen sähköjohto. Kaivuri hipoi aina välillä sitä ja hidasti hommia. Piti soittaa että se otetaan pois. Ongelmaa tässä nyt ei pitäisi olla kun se sähköjohto vaikutti oikeastaan vain yhteen katulamppuun.

Toinen ongelma oli että meillä ei ollut haettuna ajoissa HSY:ltä liitoskohtalausuntoa. Pyydettiin se sitten tontilla jo kulkeviin kaupungin putkiin. Tämä oli HSY:lle ok, joskin varmistivat että haluammeko siihen, kun tontin vierellä on jo liitoskaivo, ja uusi kaivo maksaa tuhannen euroa. Mutta valmis kaivo onkin asfaltin alla pidemmällä, ja se tuskin tulisi yhtään halvemmaksi, joten pitäydyimme alkuperäsessä suunnitelmassa.

Ja sitten kuvia:
Kaivuri odottaa seuraavan
aamun hommia

Mullat kelpasivat maarakentajille..

Kyllähän tätä savea riittää.
Katuvalon sähköjohto oli edessä,
ja jouduttiinkin tilaamaan että
joku irroittaa sen.
(Olisi kannattanu tehdä ajoissa)
Kankaita pohjalle
Liittymän ojan kaivuuta,
tähän laitetaan sitten rumpu.
Ensimmäiset sorat
Lisää soraa

Perustusta vaille valmis


Vesi ja viemäri liitoskohta
Näkymä tieltäpäin

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...