perjantai 8. kesäkuuta 2012

Rakennuslupa

Huh!

Rakennuslupahakemuksen jättö meinasi jäädä hieman viimetinkaan. Teimme useamman kierroksen muutoksia pohjapiirrustukseen, erityisesti keittiöön. Kaavailemamme tuplaovi työhuoneeseenkin jäi pois, kun tajusimme että olohuoneeseen ei mahtuisi kunnollinen sohvakaan =)  Asemapiirrustukseenki piti viilata autotallia.

Ja kun rakennusluvan hakemus saatiin sisään, niin tajuttiin että jäi pari asiaa hoitamatta jotka olisi voinut, ja ehkä pitänyt, hoitaa ennen jättöä, nimittäin naapureille ilmoittamiset ja kuntatekniikan lausunto.

Naapureille ilmoittamista olisi voinut nopeuttaa pyytämällä allekirjoitettu lausunto suoraan naapureilta, jolloin ei tarvitsisi odottaa valitusaikaa, samalla olisi tullut näytettyä henkilökohtaisesti suunnitelmia ja vastailla kysymyksiin, mikä toki olisi oikein. Mutta emme sitten kuitenkaan tähän ryhtyneet, naapureita oli listassa monta (13) ja pari tontin omistajaa ei edes asunut välittömässä läheisyydessä, ja totesimme että tuohon hommaan menisi useampi ilta, joten jätimme kirjeitse.

Ilmoitettavien naapureiden listassa oli yksi nimi kahteen kiinteistöön merkitty johon ei ollut mitään yhteystietoja. Mutta nämä kiinteistöt olivatkin tiealueita, lähinnä ojaa! Rakennusvalvonnassakin tätä ihmeteltiin kovasti, epäilivät että oli jotenki jääny kaupungilta lunastamatta tai muuta erikoista. Muita erikoisuuksia oli muutama kuolinpesä. Näihinkin laitoimme kirjeen, vaikka ei vissiinkään olisi kuulunut, vaan kaupunki hoitaa kuolinpesille ilmoittamiset.

Viimehetken paperientäyttöä
juuri ennen hakemuksen jättöäEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...