maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tontin lohkominen

Pitkään pohdimme että mikä on järkevin tapa hoitaa tontin omistus. Alunperin päädyimme tulokseen että ehkä on vähemmän paperityötä ja kustannuksia jos vain vuokraamme tontin, mutta suunnittelemme sen valmiiksi niin että se on mahdollista lohkoa kuitenkin myöhemmin.

Mutta kävikin ilmi että koska tontti ei ole tällähetkellä itseasiassa tontti, vaan tila, ja se pitää jokatapauksessa “lohkoa tontiksi” (vaikka rajat olisivat ennalleen) että sille voi hakea rakennuslupaa, päädyimme kuitenkin lohkoamaan sen kahdeksi jo nyt, ja hoitamaan tontin omistuksen lahjoituksena.

Tämä prosessi on kaksi osainen, on tontinjako ja tontin lohkominen.
Ymmärtääkseni, tontinjaossa piirretään se mielikuvituksellinen viiva jonnekkin karttaan, ja lohkomisessa merkitään näiden mielikuvituksellisten viivojen rajaama alue tontiksi tonttirekisteriin. Kumallekkin näille toimenpiteelle luvataan noin kolme kuukautta, eli yhteensä puoli vuotta!

Hakeminen itsessää on kohtuu yksinkertainen, vantaan sivuilla on linkki lomakkeeseen minkä voi netissä täyttää. Lisätietoja kohtaan joku suositteli laittamaan halutun neliömäärän, että ei vahingossa tule liian pientä tonttia.

Tontinjako/lohkominen pitää olla vireillä rakennuslupaa haettaessa, ja valmiina ennen käyttöönottoa.

Tämä puolenvuoden aikataulu koituu sinänsä ongelmalliseksi, että aloitimme tontinjaon verrattaen myöhään, ja tonttia ei voi lahjoittaa, eikä kiinnittää lainan vakuudeksi ennenkuin tontinjako on valmis. Onneksi meillä oli mahdollisuus käyttää muuta vakuutta että pääsemme alkuun, mutta se ei riitä koko projektille, ja onkin pieni paine odotella sen valmistumista että saamme kaikki omistus- ja laina-asiat kuntoon ajoissa.

Myöskin rakennusluvan hakija pitää olla kiinteistön omistaja, joten rakennuslupa piti hakea isännän vanhempien nimellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...