perjantai 20. tammikuuta 2012

Tontti


Omasta talosta oli puhuttu jo jonkin aikaa, enemmän ja vähemmän tosissaan.

Kun häät oli tanssittu heinäkuussa 2011, ja häämatka nautittu, alkoi pian arjen palaamisen jälkeen mietintä omasta kodista uudelleen.
Hetken aikaa katselimme valmiita taloja, ja hetkeksi jopa innostuimme Vantaan Kivistössä ennakkomarkkinoinnissa olleesta Majtorpan paritalosta, mutta se haave kaatui melko nopeasti hulppeaan hintaan.

Olimme joskus leikitelleet ajatuksella rakentaa taloa miehen vanhempien tontille, myöskin Kivistössä. Tontinpäädystä löytyy sopiva tilkku mihin mahtuisi talo hyvin, sinne saa oman tieliittymän ilman että tulee typeriä kirves-mallisia tonttiratkaisuja, rauhallinen seutu. Vaikuttaa hyvältä!
Miehen vanhemmat ottivat ajatukset hyvin vastaan, ja sitten aloimme ihan oikeasti suunnitella talonrakentamista.


Tontin lohkonta ehdotus
Tontti sijaitsee Vantaan Kivistössä, ja on nimeltään Lehtimäki.

Yhteensä tontilla on kokoa 1920m2 josta meille lohkotaan n. 790 m2.
Käyttöaste (eli kerroin jolla lasketaan rakennusoikeus) on 0.2, eli 790×0.2=158m2 rakennusoikeutta, kaavassa on vielä että jokaista rakennusta kohti, suurimman sallitun kerrosalan lisäksi saa rakentaa 40m2 taloustilaa, joka meidäntapauksessa menee autotalliin.

Tontti on tasainen ja savipohjainen.

Tontilla on rasitteena kaupungin vesiputket, ja asemakaavassa on määritelty niille alue tontin koillis-rajasta kahdeksan metriä, jonka päälle ei saa rakentaa mitään. Tiesimme että putket ovat oikeasti melko lähellä tontin rajaa, ja että koillis puolen alue luultavasti jää “hukka pihaksi", rupesimme kyselemään josko saisi rakentaa hieman lähemmäksi.

Aluksi vastauksen saaminen olikin yllättävän vaikea, kun kukaan ei ottanu omakseen asiaa. Kaupungin mittausosastolla sanovat etteivät ole heidän putket, ei heitä kiinnosta. HSY sanoo että kunhan ei riko putkia niin ei heitä kiinnosta. Lopulta joku ohjasi meitä ottamaan yhteyttä alueen kaavoituspäällikköön, jolta lopulta saatinkin selkeä ja hyvä vastaus!

Vastauksen oleellisin osuus:
Vesihuollolle varatulla kahdeksan metrin rasitekaistalla pyritään varmistamaan mahdollisuus vesijohtojen ja viemäreiden saneeraukseen aukikaivamalla. Tällä tontilla rasite voidaan tarvittaessa kaventaa kuuteen metriin tontin rajasta lukien. Tällöin saneeraus tehdään käyttäen tukielementtiä ja kaivamalla kaivantoa päästä.

Kävin keskustelemassa tontin geoteknisistä olosuhteista.
Putkilinjalta tehtyjen kairausten perusteella savi on melko kiinteää ja vesihuoltokaivanto voidaan tehdä tuentaelementillä. Jos savi olisi ollut pehmeää, kaivannon tuentaan olisi tarvittu pontteja ja leveämpi turvaetäisyys.
Lisäksi putkien päälle ei saa tuoda “kohtuutonta lisäpainoa”, jolloin ei voi tehdä mm. niin paljoa maatäyttöä.

Tontilla on lähtökohtana muutama puu, marjapensaita, pensas aidat ja klapeja.Kännykällä otettu panoraama (n. 180°)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...