perjantai 27. tammikuuta 2012

Pankkilaina

Lähetimme netin kautta tai soitimme aikoja ensimmäisenä kolmeen pankkiin: Nordea, OP ja omaan pankkiimme Tapiolaan.
Nordea vastasi välittömästi yhteydenottoon ja tarjosi aikaa todella nopeasti. Op otti yhteyttä seuraavana ja tarjosi aikaa myös nopeasti. Tapiolan yhteydenotto kesti ja ajankin sai hieman kauemmas kuin muissa pankeissa.

Päätimme odotellessa ottaa yhteyttä myös muutamaan muuhunkin pankkiin; Handelsbankeniin ja Aktiaan. Sampo pankkiin yhteydenottoa emmimme, olimme vanhoja asiakkaita, emmekä välttämättä halunneet sinne enää takaisin. Päätimme että otamme yhteyttä Sampo pankkiin, jos muiden pankkien kanssa ei onnistu.

Nordeassa tapaaminen oli pitkä, mutta hyvin yksityiskohtainen ja ehkä voisi sanoa että “tiukka”, mutta virkailija oli todellakin asiansa osaava. Pankkilainaa olisi saanut ihan ok summan, mutta ehkä hieman tiukan summan, eli budjetilla ei olisi ollut minkäänlaista liikkumavaraa. Lisäksi vaadittiin tarkkoja ammattilaisella teetettyjä laskelmia rakennushankkeesta, sekä vaati jonkinäköistä korkoturvaa.

OP:lla tapaaminen oli hieman lämminhenkisempi kuin Nordealla, mutta yhtä asiantuneva ja kaikki laskemat tehtiin sielläkin tarkkaan, mutta lainasumma oli huomattavasti isompi kuin Nordealla. He nähtävästi käyttävät aina omaa laskentakaavaa arvioimaan talon rakennuskustannuksia, tyyliin kerrosneliöt×2000€.

Tapiola pankissa tapaaminen kesti n. 30 minuuttia, tuntui että virkailija ei juurikaan tiedä asiasta mitään eikä ole kovin kiinnostunutkaan. Lainasumma oli ok, samaa kokoa Nordean kanssa, ja kaiken luvattiin onnistuvan noin vain.

Nordeasta otettiin yhteyttä heti seuraavana päivänä ja sanottiin että laina on ok, kun vain toimitamme vakuudet ja laskelmat.

OP:lla kesti n. viikon ilmoittaa, mutta heilläkin laina ok, kun vain vakuudet hoidetaan kuntoon.

Tapiolalla kesti pari viikkoa vastata, ja kun vastaus tuli, laina summa oli tippunut melkein puolella ja suurempaa summaa voitaisiin harkita jos toimitamme ammattilaisen tekemät laskelmat rakennuskustannuksista. Eli, lupaukset oli pelkkää puuta heinää ja he veivät aikaammekin kaikista eniten. Valitettavasti Tapiola tippui tässä kohtaa armotta pois, jos jotain maailmassa on sellaista jota ei voi sietää, on se huono asiakaspalvelu, ja tämä oli juuri sitä. Laina neuvottelu oli hoidettu huolimattomasti eikä oltu asioista perillä, vastauksessa kesti kauan ja se oli kaikkea muuta kuin oli lupailtu.

Aktia pankki jäi pois siinä kohtaan kun heille soitti ja yritti varata aikaa, he eivät halunneet antaa aikaa puhelimessa vaan vaativat lähettämään lomakkeen netistä, jonka perusteella katsovat antavatko sitten aikaa... just juu.

Ja Handelsbanken tippui siinä kohtaa pois, kun heidän yhteydenotossaan kesti niin kauan että olimme tässä välissä ehtineet jo päätymään OP:n tarjoukseen.

Eli uudeksi pankiksemme valikoitui OP.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...